Gratis færge lokker folk til Venø

Gennem påsken har det været gratis at sejle med Venø-færgen. Det har over 6000 benyttet sig af.

Sjældent har Venø været så befolket som i denne påske. Det har nemlig været gratis for besøgende at sejle til øen. Det tilbud har skabt travlhed til søs.

- Der har været fart på, kaffepauserne er blevet skåret væsentlig ned, men det har været utroligt spændende, siger Pierre Becher, der er kaptajn på Venø færgen.

Og der har været ekstra travlt for kaptajnen. Gennem påsken har han nemlig sejlet over 2000 biler eller cirka 6000 gæster gratis til Venø.

- Det (tilbuddet om gratis færge red.) er blevet taget rigtig godt imod. Det er også takket være øboerne, at vi har de gæster. Aktiviteten på øen gør, at det har været interessant at komme herover, siger Søren Andersen, der er overfartsleder ved Venø Færgefart.

De gratis overgange skyldes, at folketinget har bevilget et tilskud til udvalgte kommuners færgeoverfart.

-Vi har ikke fået midler nok til at sætte priserne mærkbart ned, derfor prøver vi den her løsning i år i samarbejde med øen. Nu ser vi, om det her kan give nogle aktiviteter, siger Søren Andersen.

Samarbejdet med venøboerne har udmøntet sig i Venødage, hvor der gennem den sidste uge har været forskellige kulturelle arrangementer på øen. Alt sammen med tanke på at lokke nye øboere til.

- Jeg tror, det har ændret synspunktet på den her ø, som mange ikke har været ovre og se, siger Pierre Becher.

Også Fur har lokket med gratis færge i Påsken.