Fuldautomatiske skydevåben, narko og politiagenter: Tre mænd er kendt skyldige i stor sag

Tre mænd på 32, 33 og 62 år er kendt skyldige i omfattende handel med våben og forsøg på handel med våben og narkosalg.

Retten Holstebro int
Foto: Mogens Lyngsø / TV MIDTVEST

I Retten i Holstebro har et enigt nævneting fundet tre mænd på 32, 33 og 62 år skyldige i omfattende handel med våben og forsøg på handel med våben og narkosalg. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Der er blandt andet fremlagt beviser via hemmelige politiagenter, der har infiltreret de tre mænd i sagen, der har kørt over 15 retsdage. 

Straffen er endnu ikke afgjort. Men det vil anklagere og forsvarer komme med deres inputs til i løbet af mandag, skriver dagbladet.

Anklager Jakob Kjær oplyser til TV MIDTVEST, at der først falder dom i sagen tirsdag. 

37 forhold

Mændene, der alle tre er bosat i Struer Kommune, er tiltalt for i alt 38 forhold, som foruden køb og salg af våben indebærer køb, salg og besiddelse af større mængder kokain og hash, skrev politiet i en pressemeddelelse i juli, da anklagemyndigheden rejste tiltale mod mændene.

De tre mænd blev anholdt i august sidste år, hvor de blev anholdt ved en større politiaktion. Siden da har de været varetægtsfængslede og siddet i henholdsvis Herning Arrest, Nr. Snede Fængsel og Viborg Arrest. 

Retssagen begyndte den 2. oktober.

Krypteret kommunikation

På den første retsdag forklarede anklager Jakob Kjær, at politiet har haft tre spor i efterforskningen. Dels har det gjort brug af rumaflytning, telefonaflytning og videoovervågning - dels har det haft politiagenter sat på sagen, og endeligt har det indhentet kommunikation fra en krypteret kommunikationstjeneste.

Der er blevet brugt tre politiagenter i sagen, men kun to af dem har været indkaldt som vidner, da den tredje ikke har haft direkte kontakt til de tiltalte.

Anklageren har i sagen forklaret om den kommunikationsplatform, de tiltalte ifølge anklagemyndigheden har anvendt til at handle eller forsøge at handle med stoffer, som hedder Sky ECC.