Formodet brandstifter kontaktede selv politiet: Nu er han varetægtsfængslet for at brænde gård af to gange

En 44-årig mand blev onsdag sigtet for en brand om mandagen. Senere onsdag blev han så sigtet for endnu en brand på den samme gård. Torsdag blev han så varetægtsfængslet.

Politiet formoder, der er brugt brandbare væsker til at starte brandene.
Politiet formoder, der er brugt brandbare væsker til at starte brandene.
Foto: Presse-fotos.dk
Opdatering

Opdatering

  • Den 44-årige mand er foreløbig varetægtsfængslet i fire uger. Det sker i surrogat på en psykiatrisk afdeling. Manden skal desuden mentalundersøges. Det blev besluttet torsdag eftermiddag i et grundlovsforhør ved Retten i Holstebro. Ved grundlovsforhøret nægtede den sigtede sig skyldig.

100.000 liter vand. Så meget skulle brandvæsnet mandag bruge på at slukke en brand på Jegindø. Onsdag var den så gal igen, da en brandstifter igen havde held med at stikke ild.

Den formodede gerningsmand vidste ellers udmærket godt, han var i politiets søgelys. For sent tirsdag kontaktede den 44-årige formodede brandstifter selv politiet.

Han kom til afhøring onsdag, hvor han blev sigtet for mandagsbranden. 

Onsdag blev han løsladt; men samme aften blev der igen sat ild til gården. Nu er den 44-årige sigtet for to brande på samme sted.

- Det er da lidt specielt, må vi nok indrømme. Derfor er det også vigtigt, vi har fået fat i ham, så der kommer en tryghed for beboerne

- Det er ikke normalt den måde, det foregår på. Derfor skal vi også have set på, hvad det er for en mand, vi har med at gør, siger efterforskningsleder Torben Ladefoged fra Lokalpolitiet i Holstebro.

Ikke almindeligt

Den formodede brandstifter er en 44-årig mand uden dansk pas og uden fast bopæl. Men han har tidligere haft sin daglige gang på gården.

Hos brandvæsnet har de efterhånden også et godt kendskab til gården på Kongevejen. For de seneste dage har de været stamgæster.

Brandvæsnet har haft nok at se til på Jegindø de seneste dage, hvor to påsatte brande har hærget en gård.
Brandvæsnet har haft nok at se til på Jegindø de seneste dage, hvor to påsatte brande har hærget en gård.
Foto: Presse-fotos.dk

De har nemlig både været på gården mandag for at slukke en brand, tirsdag for at håndtere gløder og så igen onsdag aften for at slukke en ny brand.

Indsatsleder Birgitte Buskov er vant til at håndtere flammer, men det er ikke almindeligt, at man kommer ud til to selvstændige brande på det samme sted med så kort mellemrum.

- Nej, heldigvis ikke, siger hun.

Brandvæsnet fandt brandstifter

Men det var ikke det eneste, der gjorde sagen usædvanlig for brandvæsnets indsatsleder. 

Birgitte Buskov blev nemlig politiets forlængede arm, da hun så den formodede gerningsmand og fik fat i politiet.

På vej ud til branden, der blev anmeldt 20:34 onsdag aften, så hun en mand komme gående i vejsiden. Han var på vej væk fra branden.

- Det var, som om han stoppede. Normalt, når man kører forbi med udrykning, er folk interesserede, men det virkede bare, som om han ikke vidste, hvad han skulle gøre af sig selv, siger Birgitte Buskov.

Selvom Birgitte Buskov kun så ham i nogle få sekunder, fattede hun altså mistanke. 

Og fordi hun har kamera i udrykningskøretøjet, kunne hun beskrive ham over for politiet.

Ikke svært at opklare

Derefter var politiet hurtige til at få fat i den formodede brandstifter, som de tidligere samme dag allerede havde afhørt og sigtet.

Umiddelbart efter manden var blevet anholdt onsdag aften, kunne vagtchef ved Midt-og Vestjyllands Politi Ole Vanghøj fortælle, at manden delvist havde erklæret at have sat ild på stedet.

Dagen derpå er Lokalpolitiet i Holstebro ikke helt så meddelsomme. Men:

- Jeg tænker ikke, det bliver den sværeste sag at opklare, fortæller Torben Ladefoged.

Den nu delvist nedbrændte gård har ikke nogen faste beboere, men der har i perioder boet folk der, så den er ikke helt forladt.

Den formodede brandstifter skal i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro torsdag eftermiddag. Her bliver han sigtet for dobbeltbranden.

Umiddelbart er der ikke noget, der tyder på, han skulle være involveret i andre brande, forklarer Torben Ladefoged.