Fødevarestyrelsen begår alvorlig fejl på andeslagteri i Struer

En kontrolrapport, der tilbage i midten af december blev lavet på andeslagteriet i Struer, er nu trukket tilbage. Det skriver Dagbladet Holstebro Struer.

Arkivfoto
Arkivfoto

Dårlig håndhygiejne var et af de punkter, der stod i den kontrolrapport, som fødevarekontrollen 17. december lagde ud på nettet efter at have besøgt andeslagteriet Dan Duck i Struer. Nu trækker Fødevarestyrelsen rapporten tilbage og erkender, at der er sket en fejl. Det skriver Dagbladet Holstebro Struer.

- Det er en dum fejl for Fødevarestyrelsen, men det er en tragisk fejl for os, siger Hardy Eskildsen, der er direktør i Dan Duck, til TV MIDTVEST.

Rapporten blev offentliggjort lige før det store julesalg, og derfor gik fejlen hårdt ud over slagteriets vigtige salg.

- Jeg er ikke tilfreds med, at de laver sådanne fejl. Det er ikke i orden, at man skaber utryghed hos de danske forbrugere, og slet ikke når der ikke er hold i anklagerne. Hr. og Fru Jensen skal ikke være i tvivl om, at de trygt kan købe vores gode produkt, siger Hardy Eskildsen.

Overraskende kontrolrapport

Rapporten, som blev offentliggjort kort før jul, blev lavet uden, at Hardy Eskildsen var med inde over. Han blev faktisk først klar over rapportens indhold, da han tre dage senere kunne læse om det i Ekstra Bladet.

- Vi er blevet stemplet uberettiget i medierne og af Fødevarestyrelsen. Det er klart. Vores højsæson er julen, så når man fem dage før lægger den her tvivl på den danske families køkkenbord, så er det jo slet ikke i orden, siger Hardy Eskildsen, der er tydelig berørt over situationen, da TV MIDTVEST torsdag eftermiddag taler med ham.

Selvom direktøren hele tiden har været overbevist om, at fødevaresikkerheden i andeslagteriet er højt, og at fødevarestyrelsen tog fejl, så er tilbagetrækningen af rapporten en stor lettelse.

- Jeg håber, forbrugerne får tilliden tilbage, siger Hardy Eskildsen.