Far og søn sejlede langt ud på fjorden uden vest – så blev redningsbåd og helikopter tilkaldt

En tysk far og hans søn blev omdrejningspunktet for en redningsaktion på fjorden, hvor de egentlig ikke havde brug for hjælp.

Både politiet, redningsbåd og helikopter blev rekvireret, da en far og søn muligvis var i nød på fjorden.
Både politiet, redningsbåd og helikopter blev rekvireret, da en far og søn muligvis var i nød på fjorden.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Mandag klokken 12.47 fik politi og redningsmandskab en anmeldelse om, at der muligvis var ved at ske en ulykke på Limfjorden ud for Handbjerg ved Struer.

En 11-årig tysk dreng og hans far var sejlet ud på et paddleboard uden redningsveste, og da de var kommet langt ud, blev deres pårørende på land bekymret for, at de ikke selv kunne komme ind igen.

- Folk fra Søværnets Redningstjeneste vurderer ud fra anmelderens beskrivelse, at de er i en potentiel farlig situation, siger Carsten Henriksen, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Derfor blev både politiet, en redningsbåd og en helikopter tilkaldt til stedet.

- Det hele bliver sat i gang, siger vagtchefen.

Men da politiet og redningsbåden nåede frem til destinationen, var den tyske far og søn selv næsten kommet i land, så bestillingen af helikopteren blev afblæst.

Veste er lovpligtige på paddleboards

Siden 2017 har paddleboards været kategoriseret som mindre fartøjer på vandet, og det betyder, at det er lovpligtigt at have enten en redningsvest eller svømmevest med sig, når man sejler ud. Hvis man overtræder loven, risikerer man at få en bøde på 1500 kroner.

Den tyske familie slipper dog med skrækken.

- De får en løftet pegefinger, siger vagtchef Carsten Henriksen.