Få slagterier tilbage i Midt- og Vestjylland

Dagens åbning af et nyt ande- slagteri i Struer er lidt af en sjældenhed. Antallet af svine, fjerkræ og kvægslagterier er faldet støt siden 1960'erne.

281025AndeSlagteri.JPG

I dag er en festdag i Struer hvor et nyt andeslagteri åbnede. Det er første gang i 8 år, at der skal slagtes ænder i Danmark. Og åbningen af et slagteri er efterhånden lidt af en sjældenhed.

Er man vokset op i 80'erne eller før, kan de fleste huske et slagteri i nærheden, men sådan er det ikke længere.

- Vi har bare siden 1999 mistet ca. 4000 slagteripladser i Midt- og Vestjylland, siger formand i NNF Vestjylland, Steen Hartmann, der glæder sig over, at der også kan åbne slagterier en gang imellem.

Få slagterier tilbage

Alene de sidste 10 år er antallet af slagterier decimeret kraftigt i det midt- og vestjyske. I dag slagtes der i Sdr. Felding, Skjern, Sevel, Naur, Herning, Thisted og Vinderup. Nu kan Struer igen kalde sig slagteriby om end, der er et stykke op til omsætningen og antallet af ansatte på Jutland, der da det lukkede beskæftigede 230 mennesker og stod for ca. 500.000 årlige slagtninger dengang.

Se kort over udviklingen i andelsslagterier

Hos Danish Crown har de lavet et kort, over udviklingen i antallet af andelsslagterier siden 1890. På kortet kan man se, hvordan antallet af andelsslagterier i landsdelen er faldet fra 14 til tre i dag. Se kortet her.