Efterskoleelever klar med ny musical - lærer har skrevet fortællingen

Hardsyssel Efterskole inviterer snart publikum til årets musical ’Tanken der tæller’, som de selv har fundet på.

Musicalen ’Tanken der tæller’ kan opleves fredag den 20. og lørdag den 21. januar på efterskolen.
Musicalen ’Tanken der tæller’ kan opleves fredag den 20. og lørdag den 21. januar på efterskolen.
Foto: Mikkel Eskelund

På en tank i en provinsby arbejder drengen Tinus og pigen Frida. Hun drømmer om at opleve verden og andre kulturer, mens han har det godt, hvor han er. Alligevel er de gode venner og kollegaer, men en dag kommer de ud for en uforudsigelig hændelse, da tanken får besøg af en gruppe røvere.

Det er et resumé af musicalen ’Tanken der tæller’, som Hardsyssel Efterskole snart skal fremføre, og fortællingen har efterskolelæreren Asger Holmstrup fundet på.

- Jeg tror, at jeg prøver at skrive lidt med udgangspunkt i, hvordan unge kan have det. Og så går man lidt i gang der, og så krydrer man det lidt med drama, og så tager man ud i et sommerhus og drikker en halv flaske whisky og skriver, hvor der er ro og fred, griner efterskolelæreren.

Fællesskabet styrkes

Siden mandag har eleverne været fordelt på grupper, som har haft hver deres område - det har været alt fra kostumer, band og dansere til skuespillere og PR.

- Eleverne lærer at kende sig selv på godt og ondt, og det giver et større fællesskab, og de får prøvet nogle ting af. De efterfølgende uger kan man godt mærke, at fællesskabet er styrket, fortæller læreren Asger Holmstrup.

Eleverne fra Hardsyssel Efterskole er også tilfredse med den anderledes skoleuge.

- Det er fedt at se, hvordan det er blevet, og hvor godt alle har gjort det. Jeg glæder mig til premieren, jeg har været med til at samle scenen og bygge det op, fortæller Svend Hvam, der er efterskoleelev.

Også Nanna Poulsen er glad for at lave musicalen.

- Det sjoveste er, at man får lov til at spille skuespil. Normalt gør vi det på film, men det er også sjovt at stå på scenen, siger hun.

Musicalen ’Tanken der tæller’ kan opleves fredag den 20. og lørdag den 21. januar på efterskolen.