Efter stor politiaktion i Struer: 53-årig mand løsladt, men fortsat sigtet

Onsdagens anholdelsesaktion i Struer har ført til, at en 53-årig mand er blevet sigtet for flere forhold, der strækker over knap et år.

I løbet af onsdag eftermiddag kom flere og flere udrykningskøretøjer til Struer Lystbådehavn.
I løbet af onsdag eftermiddag kom flere og flere udrykningskøretøjer til Struer Lystbådehavn.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

En 53-årig mand fra Struer er blevet løsladt, efter han torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro.

Her fremlagde anklageren forhold om blandt andet trusler og vold mod en kvinde, han har et forhold til, over en periode på knap et år.

Anklagemyndigheden krævede manden varetægtsfængslet for fem forhold om trusler, vold og besiddelse af kniv. To af forholdene fandt sted i april og juli 2021 i Nordsjælland. De seneste forhold fandt sted i forbindelse med anholdelsesaktionen onsdag eftermiddag og aften.

Den 53-årige mand forholdt sig roligt og erkendte sigtelserne, da han skulle forklare sig i retssalen. Forsvareren argumenterede dog for, at manden skulle løslades, og dommeren efterkom det ønske med argumentet om, at den gentagne kriminalitet kun bestod i skrevne trusler, og at kriminaliteten ellers lå så langt tilbage, at der ikke var grundlag for fængsling.

Den 53-årige mand virkede chokeret over afgørelsen og måtte sætte sig ned på stolen og sagde ikke ret meget, efter dommeren havde afsagt kendelsen.

Anklagemyndigheden har tænkt sig at kære kendelsen til landsretten, og manden er fortsat sigtet.

Ville 'smadre kvindes kranie'

Det gik dog ikke roligt for sig onsdag aften, da et stort politiopbud mødte op på lystbådehavnen i Struer. Både hundepatruljer, ambulancer, brandvæsen, bomberyddere og helikoptere var med i aktionen, der førte til anholdelsen af manden klokken 23.30.

Ifølge anklageren havde manden i løbet af dagen skrevet beskeder til en kvinde med trusler om at slå hende ihjel og ’smadre hendes kranie’. I retten fortalte manden, at kvinden er hans kæreste, og han forklarede, at han var alkoholpåvirket, da han skrev beskederne.

Derudover var der ifølge anklageren to episoder i 2021 på en havn i Charlottenlund, hvor den 53-årige mand havde truet den samme kvinde på besked og taget kvælertag på hende med ordene ”bare ét træk, så har jeg knækket nakken på dig”. Derudover truede han politiet med en kniv.

Massivt opbud onsdag aften

Selvom den 53-årige mand også fremsatte trusler mod politiet onsdag, er det kun truslerne mod kvinden, der hører under de forhold, han i dag sad sigtet for.

Omkring klokken 15 modtog Midt- og Vestjyllands Politi en anmeldelse fra kvinden, der sagde, at hun var blevet truet på livet. Siden fremsatte manden også trusler mod politiet, som først mødte op i området omkring nærpolitistationen, men senere udelukkende fokuserede på lystbådehavnen.

Manden befandt sig på sin båd, der ligger til kaj i Struer. Han havde oplyst, at han var i besiddelse af våben, og politiet havde en drone i luften i området, ligesom der var både hundepatruljer og tungt bevæbnede betjente til stede. Siden dukkede både ambulancer, lægebil, brandvæsen, bomberyddere samt to helikoptere heriblandt en lægehelikopter op på stedet.

Klokken 23.30 lykkedes det at anholde manden, da han bevægede sig udenfor på båden. Politiet fandt en håndgranat på båden, som viste sig at være en ufarlig øvelsesgranat.

2:51
I starten af aktionen var politiet også til stede i området omkring Struer nærpolitistation, men senere koncentrerede de sig alene om lystbådehavnen, hvor de var massivt til stede resten af dagen.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST