Brancheforening om svindel fra bedemand: - Det er frygteligt

En bedemand i Struer anklages for at snyde kunderne for penge. Brancheforeningen Danske Bedemænd ser med stor alvor på sagen.

2:34
Ole Roed Jakobsen slår fast, at bedemanden fra Struer ikke er medlem af organisationen Danske Bedemænd.

Bedemandsbranchen har fået et hak i troværdigheden, efter at det kom frem, at en bedemand fra Struer snød sine kunder for penge.

- De følelser, jeg har, er ingenting i forhold til de pårørende, som er blevet ramt af de her forskellige episoder. Som det også bliver sagt, så skal man kunne stole på en bedemand, siger Ole Roed Jakobsen, der er direktør i brancheforeningen Danske Bedemænd.

- Man skal kunne gå ind og med sindsro få taget hånd om de udfordringer, man har, når det er, man står i den sorgramte situation. Så det, at en bedemand ikke afleverer pengene, når der er udbetalt begravelseshjælp fra det offentlige, er frygteligt.

Bedemanden, der er tale om, er ikke medlem af brancheforeningen. Her kræver man udover en uddannelse også, at medlemmerne lever op til en række etiske regler. Holder de sig ikke inden for dem, kan brancheforeningen vælge at sanktionere dem.

- Så kan vi få taget hånd om det på rette tid og sted, siger direktøren.

Som en ekstra sikring ønsker brancheforeningen, at man får en autorisationsordning, som man kender det fra både advokat- og revisionsbranchen. Altså skal man kunne få taget sin ret til at drive bedemandsforretning, hvis man ikke lever op til en række krav.

- Det, tror vi helt sikkert, vil være en løsning, men der banker vi desværre hovedet mod en lukket dør hos politikerne, hvad vi er meget ærgerlige over, siger Ole Roed Jakobsen.

Han er ked af det negative lys, der er blevet kastet over branchen, og han opfordrer samtidig folk til at være varsomme, når de kigger efter en bedemand.

- Jeg kan kun opfordre til, at man kigger sig godt for, når man skal bruge en bedemand. Man kan blandt andet gå ind på brancheforeningens hjemmeside.