Biblioteket er lukket - men i Struer kan man stadig låne bøger

En blomsterbutik og Struer Bibliotek samarbejder nu om at få bøger ud til borgerne på en sikker og smittefri måde.

For bogelskerne kan disse dage godt være hårde. For bibliotekerne er lukkede, mens mange har fået ekstra meget fritid. Men det forsøger Struer Bibliotek nu at lave om på.

De har indført, at man kan låne en såkaldt læsepose med bøger helt uden at skulle møde op på biblioteket.

- Det fungerer sådan, at folk kan bestille bøger i læseposer på vores hjemmeside, og så har vi en bibliotekar, der går rundt og finder bøgerne om morgenen og selvfølgelig spritter hænderne rigtig meget af undervejs. Om eftermiddagen kører jeg så over i Butik Rosenrød, der ligger lige på den anden side af gaden, og så kan folk afhente dem derovre, fortæller biblioteksleder Rasmus Thøgersen.

Han er glad for løsningen, som allerede er blevet rimelig populær. På en lille uge har de nu pakket 120 poser.

Sikkerheden først

Selvom idéen kan virke simpel nok, så var det ikke lige til, da biblioteket ville til at udlåne bøger i coronatider. Sikkerheden skulle være på plads

- Det første jeg gjorde, det var at spørge direktionen, for vi har en coronagruppe i kommunen. De syntes, det lød som en god idé, men de kontaktede først Sundhedsstyrelsen, som gav feedback og bad os om at ændre nogle småting, og det har vi så gjort. Nu virker det så sikkert, som det her kan være, siger Rasmus Thøgersen.

Ordningen sikres ved, at der kun er to på arbejde, og de må ikke bruge den samme computer eller røre de samme ting. Samtidigt bliver der også sprittet af hele tiden, ligesom Rasmus Thøgersen og bibliotekaren holder god afstand.

Samarbejde med en blomsterbutik

Det er blomsterbutikken Rosenrød, der stiller lokaler til. Blomsterhandler Anita Jørgensen er glad for ordningen, som også bringer lidt flere kunder ind i hendes forretning, som ellers er ret tom i øjeblikket, forklarer hun. 

- Det har fungeret rigtigt godt. I Struer står vi sammen, så det er dejligt, at jeg kan hjælpe nogen, siger hun.

På bibliotekets hjemmeside opfordrer man også til, at man støtter den lille blomsterbutik, når man alligevel er der.