Strammer sikkerheden på sygehusene - nu er der vagter ved indgangen

Hospitalsenheden Vest laver en såkaldt skal-sikring af sygehusene i Holstebro og Herning.

Hospitalsenheden Vest i Region Midtjylland strammer nu sikkerheden på sygehusene i Holstebro og Herning.

For at mindske risikoen for at personalet bliver smittet med coronavirus, har enheden besluttet at lave det, der bliver betegnet som en skal-sikring af sygehusene.

Det sker, fordi antallet af smittede med Convid-19 - eller personer der er under mistanke for at være smittede - bliver ved med at stige.

Sikringen betyder, at kun nogle få indgange vil være åbne, og at der vil være vagter ved indgangene, så man har styr på, hvem der kommer ind.

Samtidig er der oprettet screeningsstationer ved de åbne indgange, hvor personalet foretager symptomscreening på alle patienter og pårørende, der henvender på sygehuset.

Meget stærkt signal

Rikke Leander Læbel, der er beredskabschef og overlæge hos Hospitalsenheden Vest, fortæller, at man er meget bevidst om, at det er et stærkt signal, man sender, når man placerer uniformerede mænd ved indgangene. 

- Det er simpelthen en sikring af vores personale og vores indlagte patienter, som jo ikke udviser COVID-symptomer. Det ville være meget, meget ærgerligt, at patienter, som er indlagte af en anden årsag end covid-19 - risikerer at blive smittet herinde, fordi vi ikke passer så godt på som overhovedet muligt, siger hun. 

I Hostebro vil indgang A være døgnåben. Enkelte andre indgange er også åbne i dagtiden.

- Vagter vil gå rundt på hospitalet og sikre alle låste døre, så kun personale med ærinde på hospitalet kommer ind. Alle kan komme ud af alle døre, skriver hospitalsenheden i en mail til de ansatte.

I Herning vil indgang N og C være døgnåbne. Indgang C bruges til COVID-19 undersøgelse af børn med ledsagere.

Sikringen trådte i kraft onsdag klokken 12.

Der bliver ikke etableret skal-sikring af sundhedshusene i Lemvig, Ringkøbing og Tarm, men alle patienter screenes ved ankomsten, står der i mailen.

Tema

Coronavirus