Se videoen: Nu har alle storkeunger haft luft under vingerne

For første gang har Ruth, Ragna og Benny været på udflugt fra storkereden på samme tid.

Og så afsted - onsdag eftermiddag var alle storkeunger på tur. Foto: TV MIDTVEST

De tre storkeunger i reden i Bækmarksbro forbereder sig lige så stille på at tage mod sydligere himmelstrøg.

Onsdag eftermiddag var reden helt tom, da ungerne Ragna, Ruth og Benny for første gang var på vingerne på samme tid. 

Den første unge tog på en kort flyvetur den 8. august, og det er helt efter planen, at de nu alle har været ude og se nærmere på det vestjyske landskab, vurderer storkeekspert Mogens Lange fra Storkene.dk.

Alt efter hvordan vejret arter sig, vil jeg vurdere, at vi kan nyde godt af dem i 14 dage eller tre uger endnu.

Mogens Lange, storkeekspert, Storkene.dk

Storkeparret Kjeld og Yvonne kommer stadig med føde til ungerne, men det er ifølge Mogens Lange snart slut. Ungerne bliver bedre til selv at finde føden, og spørgsmålet er nu, hvor længe der går, inden de helt forlader Bækmarksbro og flyver mod syd.

- De har endnu ikke styrken til at flyve så langt, men som dagene går, vil de prøve at flyve højere og højere, og så lige pludselig en dag er de væk. Det sker tit om formiddagen. Alt efter hvordan vejret arter sig, vil jeg vurdere, at vi kan nyde godt af dem i 14 dage eller tre uger endnu, siger Mogens Lange.

Indtil da vil ungerne stadig bruge reden i Bækmarksbro. Mogens Lange fortæller, at man vil kunne se en eller to af ungerne overnatte i reden, mens den eller de andre er lige i nærheden.

Hvor de vestjyske storke ender med at overvintre, ved eksperterne i øvrigt ikke. Det vil enten ske i Afrika eller Sydeuropa.

TV MIDTVEST streamer fra storkereden - det sker i samarbejde med Storkene.dk. Hvis man vil se storkereden i virkeligheden, kan man finde den på Holmgårdsvej 36 i Bækmarksbro.

Storkene forlod alle reden omkring klokken 12.30, men de var alle retur kort før klokken 18.00. 

00:18

Se de tre storkeunger flyve fra reden. I alt skete det på under to minutter. 

Luk video