Så kører kameraet ved storkereden: Storkeekspert er spændt på sæsonen

Hvornår lander Kjeld i reden ved Bækmarksbro? Kommer Karla også? Og hvor stor er chancen for unger? En storkeekspert kigger frem mod sæsonen, hvor du kan vinde præmier.

TV MIDTVEST har sendt live fra storkereden i Bækmarksbro siden 2020.
TV MIDTVEST har sendt live fra storkereden i Bækmarksbro siden 2020.

Storkesæsonen 2023 er i gang - og i Bækmarksbro er reden klar til at byde gode gamle Kjeld og unge, kønsmodne Karla velkommen hjem.

Sidste år fandt Kjeld vejen til reden 12. marts, og storkeekspert Hans Skov fra Storkene.dk tror, at det er sandsynligt, at han lander omkring samme tid i år.

Hans Skov er spændt på storkesæsonen 2023.

Selvom der er gode forudsætninger for, at storkeparret Kjeld og Karla kommer tilbage til Bækmarksbro og får unger, så tør han ikke forudsige noget.

- Jeg har været i det her for længe til at turde komme med forudsigelser. Alt kan ske, siger han.

Han vil dog gerne tale om, hvad han håber, årets sæson vil byde på.

- Jeg håber, at storkene begge når derop tidsnok til, at de kan få unger. Karla skal helst ikke komme ret meget efter 1. maj. Hvis hun kommer inden, så burde der komme unger, siger Hans Skov. 

Du kan vinde denne kop, hvis du er den første til at spotte storkene i reden ved Bækmarksbro.
Du kan vinde denne kop, hvis du er den første til at spotte storkene i reden ved Bækmarksbro.
Foto: TV MIDTVEST

Storkeeksperter tror nemlig, at hunstorken Karla er fyldt 3-4 år og dermed er kønsmoden og klar til parringsdans med Kjeld i 2023.

- Så skal hannen vise hende, hvordan hun udvikler yngelpleje. Der er Kjeld jo en erfaren han, som kan lære fra sig, forklarer Hans Skov.

Vind en kop og en t-shirt

Igen i år har TV MIDTVEST lavet en konkurrence med en præmie til den, der først spotter storkene i reden ved Bækmarksbro.

Allerede nu kan du følge med LIVE fra storkereden her.

Det er også herinde, at du kan stille spørgsmål, hvor frivillige storkeeksperter fra Storkene.dk løbende giver deres svar.

Der er både en storkekop og t-shirt på højkant til den, der er hurtigst på pletten til at se Kjeld. Hvis du ser den, skal du skrive til konkurrence@tvmidtvest.dk.

29 millioner minutter fra reden

TV MIDTVEST har sendt live fra storkereden ved Bækmarksbro siden 2020, og det første år blev en stor streamingsucces. 

I 2020 blev der i alt streamet 29 millioner minutter fra reden - og en del af den store succes tror TV MIDTVESTs programchef Kirsten Axelsen kan tilskrives de unger, storkeparret Kjeld og Yvonne fik det år.

- Vi håber derfor også, at Kjeld får held med at score i år, for vi kan se, at folk gerne vil kigge med, når der er kærlighed i reden, siger Kirsten Axelsen.

- Grunden til, at vi gør det, er, at vi jo kan se, at midt- og vestjyderne synes, at det er spændende at se med. Vi er her for midt- og vestjyderne, og hvis det her kan give en hyggelig stund med en kop kaffe, hvor man kigger med ved reden, så skal vi selvfølgelig også være til stede dér.

TV MIDTVEST sender fra storkereden indtil slutningen af storkesæsonen.