Stolte Sygeplejersker

Stolte sygeplejersker på en mission

Fire midt- og vestjyske sygeplejersker er trætte af de negative strømninger og vil nu tale faget op. De er vilde med livet som sygeplejerske.

For 30 år siden blev Trine Sønderby, Birgit Larsen, Susanne Sørensen og Hanne Bechmann sygeplejersker fra skolen i Holstebro.
For 30 år siden blev Trine Sønderby, Birgit Larsen, Susanne Sørensen og Hanne Bechmann sygeplejersker fra skolen i Holstebro.
Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

Ringe løn, ringe arbejdsvilkår og mangel på kolleger. Overskrifter har der været nok af. Overskrifter som fire erfarne midt- og vestjyske sygeplejersker har fået nok af.

- Hvis vi på noget tidspunkt skal have en drøm om at blive hørt, så tror jeg, det er vigtigt, at det også er den gode historie, der kommer frem. Jeg tænker, at de fleste af os er vældig stolte af at være sygeplejerske, men vi får det bare ikke lige sagt, siger sygeplejerske Trine Sønderby.

Hun arbejder i dag på Urinvejskirurgisk afdeling på Regionshospitalet Gødstrup. For 30 år siden tog hun de første skridt ind i et fag, som hun den dag i dag stadig er lige vild med. Det er tre af hendes studieveninder fra sygeplejeskolen i Holstebro også.

Flygter fra faget

Så selv om en undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd viser, at et stigende antal sygeplejersker søger nyt arbejde som andet end sygeplejerske i disse år, skal de fire midt- og vestjyske sygeplejersker ingen steder.

- Jeg er så glad for mit arbejde, og jeg kunne ikke tænke mig andet. Faktisk regner jeg også med, at jeg skal pensioneres fra Gødstrup om nogle år, fortæller narkosesygeplejerske Hanne Bechmann.

53-årige Hanne Bechmann (tv) arbejder på Regionshospitalet Gødstrup.
53-årige Hanne Bechmann (tv) arbejder på Regionshospitalet Gødstrup.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

Men det er ikke alle, der er lige så glade for arbejdet som Hanne Bechmann. Lige nu er der omkring 5.000 ledige sygeplejerske-stillinger i Danmark, mens der i år blev optaget 18 procent færre studerende på sygeplejeskolerne.

- Måske har vi skræmt nogle væk fra faget. For mange oplever, at sygeplejerskerne altid er på barrikaderne og råber op om mere i løn og dårlige arbejdsvilkår. Men jobbet er bare så meningsfyldt, og jeg føler, at vi gør en forskel hver dag. Jeg går altid glad på arbejde, understreger Susanne Sørensen, børnesygeplejerske, Akutafsnit Børn og Unge, Regionshospitalet Viborg.

Faget skal tales op

Birgit Larsen, der er narkosesygeplejerske på Regionshospitalet Gødstrup, ærgrer sig over de negative strømninger, der har ramt sygeplejefaget.

- Vi er selv med til at tale faget ned, fordi vi kun fortæller de dårlige historier. Vi skal have de gode historier frem. Vi skal også fortælle om de fordele, der er ved at være sygeplejerske. Vi skal selv til at tale vores fag op. Hvis jeg en dag selv bliver alvorligt syg og får brug for noget hjælp, vil jeg gerne have nogle dygtige sygeplejersker omkring mig, siger Birgit Larsen.