Papes ven fik også en hjerneblødning: Kunne lige så godt have været mig

Claus Toksvig fra Viborg, der var ven med Søren Pape, lagde sit liv om, da han for et år siden blev ramt af en hjerneblødning

Claus Toksvig Søren Pape
Foto: Privatfoto

Mens Søren Pape Poulsens liv ikke stod til at redde, efter at den konservative partiformand blev ramt af en hjerneblødning i fredags, så slap en af Papes gode venner meget billigere.

For et år siden blev Claus Toksvig Kjær fra Viborg ramt af en hjerneblødning, og derfor ramte lørdagens nyhed om Søren Papes pludselige død både ekstra hårdt og satte tanker i gang hos Papes ven fra hjembyen.

- Det var et komplet chok, også fordi jeg selv har været igennem en hjerneblødning sidste år. Jeg var så noget heldigere, erkender Claus Toksvig og peger på et ar, han har i panden og om til øret.

Claus Toksvig arbejder i filmbranchen og har - efter eget udsagn - ikke været god til at passe på sig selv.

- Jeg kan sagtens finde på at arbejde 70 timer om ugen, hvis det er det, der kræves for at lave noget godt. Så lytter jeg ikke til min krop, siger han.

Pludselig sagde det klik

Men sådan er det ikke mere.

- Pludselig sagde det klik oppe i mit hoved, og jeg kunne mærke, at der var noget galt. Den hovedpine, der kom, var så vanvittig, at jeg ikke turde andet end at ringe 112, fortæller Claus Toksvig Kjær om det øjeblik, hjerneblødningen ramte.

- Jeg fik at vide, at havde det taget 15 minutter mere, så havde jeg ikke været her i dag.

Nu ser Claus Toksvigs tilværelse helt anderledes ud end før hjerneblødningen.

- Før var der ikke noget vigtigere for mig end at lave film. Nu har jeg fundet ud af, at der også findes et liv, når man ikke laver film. Så mit arbejdsliv er drastisk ændret.

Chokket sidder dog stadig i kroppen hos Claus Toksvig. Både over sin egen hjerneblødning og - ikke mindst - tabet af sin gode ven, Søren Pape Poulsen, som han ofte har besøgt på Christiansborg.

Og midt i sorgen og savnet kan han ikke lade være med at tænke:

- Det kunne lige så godt have været mig.