To unge fyre på hævntogt: Overfaldt 19-årig

Søndag morgen blev en 19-årig mand slået ned. Politiet formoder, at overfaldet er vidnetrusler i forbindelse med en tidligere sag.

Politibil.jpg
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Søndag morgen lidt over fem blev en 19-årig mand fra Skive overfaldet af to mænd på en parkeringsplads ved Havana Bar & Natklub i Skive. Her fik han mellem fem og 10 slag i hovedet. 

Det fortæller Henrik Varbøl Andersen, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Viborg. Og det tyder på, at overfaldet ikke var helt umotiveret.

- Vi er af den overbevisning, at det hænger sammen med en tidligere sag - at de udøver vidnetrusler.

Politiet har derfor anholdt to formodede gerningsmænd - en på 18 år og en på 19 år - som begge er fra Skive.

Fremstillet i grundlovsforhør

De to mænd er mandag klokken 11.00 blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg. Forhøret endte med, at de begge blev varetægtsfængslet i fire uger.

Henrik Varbøl Andersen fortæller, at den 19-årige mand, der blev overfaldet, tidligere har politianmeldt en mand - dog ikke en af de to varetægtsfængslet. 

Den tidligere sag er nu afsluttet, men politiet formoder, at overfaldet hænger sammen med den sag.

- Det er noget, vi ser ret alvorligt på. Man skal kunne anmelde til politiet, uden man bliver forfulgt, truet eller overfaldet. Derfor har retten også givet os medhold i, at de skal varetægtsfængsles, siger politikommisæren.

Politiet ønsker på nuværende tidspunkt ikke at fortælle, hvad den tidligere sag gik ud på, eller hvilken relation der er mellem de forskellige parter.

Lettere forslået

Den 19-årige ringede selv og anmeldte overfaldet. Henrik Varbøl Andersen fortæller, at han var lettere forslået efter slagene, men ellers ok.

De fire ugers varetægtsfængsling skal politiet nu bruge på at blive klogere på, hvad der er foregået:

- Det skal vi bruge på at efterforske og efterprøve nogle af de ting, der er kommet frem.

Lokalpolitiet i Viborg vil gerne høre fra folk, der har bemærket overfaldet på parkeringspladsen søndag morgen. Politiet kan kontaktes på 114.