Tilfredshed i Skive: Flere penge giver omkring 10 nye pædagoger

Kommunerne får tilført midler til at ansætte flere pædagoger.

3,4 millioner kroner til nye pædagoger.

Det er, hvad Skive Kommune kan se frem til at modtage fra, efter der i finansloven er fundet 500 millioner kroner til flere pædagoger i landets vuggestuer og børnehaver.

Det er formanden for Børne- og Familieudvalget i Skive Kommune, Jan Dyhrberg Andersen, godt tilfreds med.

- Efter hvad vi kan læse i pressen, så skulle vi få 3,4 millioner. Det er selvfølgelig rigtig gode penge at få. Det er jo ikke fordi det vælter verden, men vi kan cirka få 10 pædagoger for pengene, og det er rigtigt godt. Vi har et stort ønske om at få flere pædagoger i vores daginstitutioner, og pengene falder på et rigtigt tørt sted, siger han.

FORDELING I MIDT- OG VESTJYLLAND

Flere pædagoger

Det er Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Enhedslisten, SF og Alternativet, der har lavet den forventede fordeling af puljemidlerne, oplyser Børne- og Undervisningsministeriet.

Midlerne er udelukkende fordelt til kommunerne efter det skønnede antal børn mellem nul og fem år. De kommuner med flest børn får altså flest penge.

Jan Dyhrberg Andersen er formand for Børne- og Familieudvalget i Skive Kommune.
Jan Dyhrberg Andersen er formand for Børne- og Familieudvalget i Skive Kommune.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

Jan Dyhrberg Andersen har endnu ikke hørt noget konkret fra regeringen, men synes, det er godt, at der kommer flere penge til området.

- Verdenen er under forandring, og i princippet kan man ikke få varme hænder nok. Det er ikke en hemmelighed, at opgaverne vokser over tid. Vi tror på, det er en god investering at lave en tidlig indsats. Og med tyve hænder mere i vores daginstitutioner, så bør vi kunne lave en bedre forebyggende indsats. De falder et godt sted, siger han og fortsætter:

 - Lige så snart vi har pengene på kontoen eller ved, hvornår de kommer, så går vi i krig. Det bliver ikke os, der kommer til at sænke processen. Så skal vi ud for at finde nogle super gode pædagoger.

Det er ikke kun Skive, der får flere penge. Med 6200 estimerede børn mellem nul og fem år er Viborg topscorer i antallet af kroner, der kommer i kassen. Kommunen har dog allerede lyttet til kritikken og opnomerer. Se indslaget om det her.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.