Skives boreeventyr sat på stand by

Det er ikke lykkedes Skive Geotermi at tegne en risiko-forsikring og bestyrelsen tør derfor ikke køre videre med planerne.

De ambitiøse planer om at udnytte det varme vand fra undergrunden i Rødding i Salling bliver nu sat i bero.

Beslutningen blev truffet på generalforsamlingen i Skive Geotermi tirsdag aften, og det er blandt andet sporene fra Viborg kommune, der skræmmer. I Viborg endte et lignende projekt med en stor millionregning, som måske ender hos forbrugerne.

- Vi har stor sikkerhed for, at vandet er der, men må også konstatere, at det ikke i øjeblikket er muligt at afdække den fulde risiko ved borearbejdet, sagde formanden for Skive Geotermi, Peder Christian Kirkegaard på generalforsamlingen.

Håbede på garanti fra staten

Det helt store problem for det geotermiske projekt er, at selskabet ikke har kunnet forsikre sig mod uforudsete problemer og udgifter. Bestyrelsen havde håbet, at staten ville stille en form for garanti - men uden held.

- Der arbejdes fortsat med en mulig forsikringsmæssig afdækning, men udsigten er også ringe, idet der tilsyneladende ikke er et marked for denne type forsikring, sagde formanden på generalforsamlingen.

Skive Geotermi blev stiftet for halvandet år siden, og boringerne skulle for længst være gået i gang.

Interview med formanden for Skive Geotermi, Peder Christian Kirkegaard:

Peder Chr. Kirkegaard om geotermi