Skabte utryghed: 17-årig pige sigtet for falsk anmeldelse

Politiet i Skive ærgrer sig over mange brugte ressourcer på en sag, der har skabt unødig utryghed i lokalsamfundet.

Blå blink.jpg
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Sagen om den 17-årige pige, der sagde, at en mand greb fat i hende, da hun 20. marts var på vej hjem på løbehjul, er nu endt med, at den 17-årige sigtes for at afgive falsk anmeldelse.

Det oplyser lokalpolitiet i Skive.

Pigen fortalte, da hun anmeldte hændelsen, at hun mødte manden i området ved vandtårnet i Skive, efter at hun var på vej hjem fra et skatingcenter.

Politiet satte derfor gang i en større efterforskning, men efter et par dage viste efterforskningen, at hændelsen aldrig havde fundet sted.

Onsdag aften var den 17-årige indkaldt til afhøring, og hun er efterfølgende blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 165.

Det fortæller politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

- Hun er sigtet for, at hun, i strid med sandheden, under afhøring den 20. marts anmeldte, at hun var blevet forsøgt frihedsberøvet, beretter han.

Den 17-årige har erkendt, at anmeldelsen var falsk.

Niels Bach ærgrer sig over sagen og forløbet.

- Det er beklageligt, at anmelderen vælger at sætte så meget i gang på noget, som altså ikke er sket. De ressourcer, vi har brugt på det her, havde gjort langt bedre fyldest andre steder, slår han fast - og tilføjer, at sagen også har skabt røre i lokalområdet.

- Der er et lokalsamfund, der har følt sig utrygt på grund af den her sag, pointerer politiassistenten.