Ser ud til at slippe nådigt fra høj vandstand i fjorden

Den høje vandstand i Limfjorden volder indtil videre ikke de helt store problemer.

Noget tyder på, at Midt- og Vestjylland slipper for de værste oversvømmelser i forbindelse med den forhøjede vandstand i Limfjorden.

Et af de steder, der ofte har været ramt af oversvømmelser, er sommerhusområdet Sunddraget på Thyholm, men de hårdtplagede sommerhusejere slipper formentlig i denne omgang. 

- Vinden er heldigvis løjet af, og hvis den ikke tiltager, tror jeg, at vi slipper for oversvømmelser. Men i går aftes var bølgerne begyndt at tære af vores strandvold, og der var jeg virkelig nervøs, fortæller formanden for grundejerforeningen Magnus Schødt. 

I Struer fortæller havnechef Søren Adsersen, at der ligger vand på vejen ud til Venøfærgen. Indtil videre kan man passere området med forsigtighed, men hvis vandet stiger, kan det i løbet af dagen blive umuligt at komme ned til færgen. Inde på havnen i Struer er der foreløbig ikke de store problemer.

I Lemvig tager havnechef Ivan Møller Sørensen også situationen med ro. Byens højtvandsværn kan modstå en vandstand på 2,1 meter over normalen i stille vejr. Onsdag morgen var vandstanden omkring 1,64.

I Skive tyder det også på, at virksomhederne på havnen slipper nådigt fra den høje vandstand. Driftsleder Lars Skovgaard fortæller, at kommunen har lukket en del ventiler og riste, ligesom der bliver pumpet på havneområdet. Prognoserne siger, at vandstanden vil toppe omkring 1,6 meter over normalen, og det skulle ikke volde de store problemer.

Der ligger vand på kørebanen ned mod Venøfærgen.
Der ligger vand på kørebanen ned mod Venøfærgen.
Foto: Sofie Kyed, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Vejr.