Sejr: Skive beholder Hjemmeværnet

For et par uger siden lød det til, at Hjemmeværnets nye hovedkvarter endte i Aarhus eller Haderslev - men Skive løb med sejren efter forhandlinger her til aften.

- Jeg har virkelig kæmpet rigtig meget for det - så jeg er virkelig, virkelig glad. 

Sådan siger socialdemokraternes Annette Lind, efter resultatet af aftenens forhandlinger står klart - Skive bliver hjemby for Hjemmeværnets regionshovedkvarter.

Der var ellers tale om at flytte Hjemmeværnet og slå det sammen i et nyt stort hovedkvarter i enten Aarhus eller Haderslev, men det endte altså med at blive Skive, der blev hjemstavn for sammenlægningen. 

Venstres Kristian Pihl Lorentzen er også lykkelig over resultatet, som betyder, at 30 arbejdspladser forbliver i Skive - og at flere kommer til på sigt. 

- Jeg vidste godt, det ville blive op ad bakke, for der lå jo en anden indstilling. Men det lykkedes - og det er jeg selvfølgelig utroligt glad for, siger han til TV MIDTVEST. 

Steenberg roser Pihl Lorentzen

De Radikales Andreas Steenberg, der forhandlede sagen for sit parti beskriver i en pressemeddelelse forhandlingen således:

Indstillingen fra Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti var, at Skive helt skulle miste hjemmeværnsledelsen, men en alliance mellem Liberal Alliance, Konservative, Radikale Venstre og Kristian Pihl Lorentsen (V) fik onsdag aften ændret billedet, så Hjemmeværnet i stedet samles i Skive for at indhente den planlagte besparelse.

- Vi synes det var logisk at tage udgangspunkt i et af de steder, hvor der var ansatte i forvejen. Og Skive er jo ikke blevet begunstiget af Venstres udflytning, og derfor kunne de hurtigt se fornuften i det, og deres lokalvalgte Kristian Pihl var en stor hjælp,  siger Andreas Steenberg.

-

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.