Ny svindelfidus snød ældre kvinde: Falske VVS'ere stjal tusindvis af kroner

To mænd dukkede op hos en ældre dame med et umiddelbart hæderligt vinterærinde. Men de havde langt fra rent mel i posen.

De besøgende ville lige tjekke op på kvindens radiatorer.
De besøgende ville lige tjekke op på kvindens radiatorer.
Foto: Kåre Rolf Hansen, TV MIDTVEST

Hun følte egentlig, hun var i gode hænder. Men der lå en grim hensigt bag to mænds "varmesikringsbesøg" i Skive lørdag formiddag. 

- En 88-årig kvinde gik hjemme i sin lejlighed, da to ukendte mænd pludselig ringede på dørklokken. De fortalte, de var bekymrede for, om kvindens radiatorer nu virkede ordentligt her i vinterkulden, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive. 

De to mænd beskrives ifølge Niels Bach som værende mellemøstlige af udseende. Den ene i alderen 25-30 år, den anden omkring 50 år. 

- Den ældre dame lukkede herrerne ind, og de begyndte sammen at gennemgå hendes radiatorer én for én, siger Niels Bach. 

Pungen var tømt

På den måde gik de sammen gennem lejligheden, og de kunne stille og roligt konstatere, at hendes radiatorer virkede upåklageligt.

- Kvinden bemærkede godt nok undervejs, at den ene af de to mænd på et tidspunkt sakkede lidt bagud og forsvandt et kort stykke tid, siger politiassistenten. 

Efter endt radiatortur kunne den 88-årige sige farvel til de besøgende med ro i sindet angående hendes varmeforsyning. Men kort efter kunne hun konstatere, at der var rodet ved hendes pung på køkkenbordet. Den var blevet tømt for de 5000 kroner, hun havde liggende i den. 

Episoden kommer i kølvandet på flere sager, hvor særligt ældre franarres store pengebeløb af svindlere i forklædning. 

- Det er så ærgerligt, at vi ikke kan stole på hinanden, men vi må jo igen opfordre til skepsis overfor henvendelser af den karakter, afslutter Niels Bach.