Måtte overnatte i detentionen: Fuld svensk turist blander sig i køreprøve

De seneste to døgn har Skive Politi haft en hel del at se til med en beruset svensk turist på vej hjem fra ferie.

Den svenske mand nåede at have kontakt med politiet en lille håndfuld gange
Den svenske mand nåede at have kontakt med politiet en lille håndfuld gange
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Det hele begyndte med en tabt kuffert og en frontal bil-kollision. 

Siden blev både en køreprøvesagkyndig, en tankpasser og en socialdemokratisk lokalforening viklet ind i en fuld svenskers udskejelser i Skive i de forgangne to dage. 

Det fortæller Niels Bach, der er politiassistent ved Lokalpolitiet i Skive. Søndag begyndte den svenske mand at optræde i politiets journaler. 

- Klokken 12.15 fik vi en bemærkning fra en bilist, der var blevet overhalet af en Volvo med svenske nummerplader i høj fart. I overhalingen røg der en stor sort kuffert ud af bagagerummet, fortæller Niels Bach. 

Inden politiet nåede frem, kom en anmeldelse af mere kritisk karakter. Selvsamme Volvo med svenske nummerplader var nu kørt over i modgående spor og braget frontalt ind i en modkørende bil inde i Skive by.  

Her mødte politiet den svenske mand i det, der skulle blive den første af flere gange. 

- Føreren - en 39-årig svensker på vej hjem fra surferferie - blev testet med alkometer, og her målte vi en værdi langt over det tilladte, siger Niels Bach.

I den ramte bil sad der et par, der undgik store skader. Personen på passagersædet måtte dog efterfølgende til kontrol på Viborg Sygehus. 

Pludselig klog på biler

Mens den svenske turist blev kørt til blodprøveudtagning, blev hans ifølge politiet totalsmadrede Volvo fragtet til politigårdens parkeringsareal.

Mandag morgen dukkede den svenske mand igen op i politiets journaler. 

Klokken 10.20 stod en køreprøvesagkyndig ved politiets parkeringsareal i Skive. Han stod klar til at afvikle en køreprøve med en aspirerende bilist. 

Prøven indledtes som altid med et par spørgsmål udenfor bilen, men den køreprøvesagkyndige blev dog snart nødt til at kontakte politiet. 

- Vi fik en melding om, at der stod en beruset svensker, der ikke ville lade være at blande sig i køreprøven, siger Niels Bach og fortsætter.

- Han kom med bemærkninger til den vordende bilist om, hvordan og hvorledes biler fungerer, og hvordan de skal køres. 

Larm og trusler

Da politiet nåede derned, var den 39-årige svensker langt om længe gået fra køreprøven, men var nu i færd med at lade vandet op ad politigården i Skive. 

- Vi tog ham med ind på stationen og fortalte ham, at nu skulle han tage at forføje sig fra området, siger Niels Bach. 

Så gik der et par timer mere. 

Hen på aftenen mandag dukkede svenskeren igen op.

Det var da Socialdemokratiets byrødder i Skive holdt møde på rådhuset. Pludselig kunne rådhusets personale konstatere, at en beruset svensker forsøgte at trænge ind til mødet. Det lykkedes dog personalet at genne manden ud uden politiets hjælp.

Men svenskerens møde med Midt- og Vestjyllands Politi var alligevel ikke slut, fortæller politiassistenten.

- Hans færden gik så også forbi Skivehus (et hotel i Skive red.), hvor han generede gæsterne, inden han rundede af på Q8 på Sdr Boulevard, hvor han begyndte at true personalet. Der sluttede festen, siger Niels Bach.

Herfra tog politiet over og kørte manden til afrusning i detentionen i Holstebro. Her lå den aktive svensker natten over.  

- Han blev løsladt her til morgen klokken 7 med besked på at tage hjem og få afviklet forhold omkring hans bil. Så håber vi, det var det, vi så til ham, afslutter Niels Bach.