Populær vandpark blæste i stykker - nu donerer lokale 30.000 kroner

Skandinaviens største vandpark ved Glyngøre blev ødelagt i søndagens og mandagens blæsevejr, men nu er hjælpen på vej.

Det var et trist syn, der mødte Lotte Bodilsen mandag, da hun var nede for at se, hvordan søndagens kraftige blæsevejr havde behandlet Glyngøre Vandpark.

Næsten halvdelen af vandparkens elementer, der udgør en legeplads på vand, var revet i stykker.

- Det er simpelthen så ærgerligt, for vi vidste, at det ville være dyrt at reparere, og vi kunne ikke nå at søge fondsmidler, før sommeren var ovre, siger Lotte Bodilsen, der er initiativtager til vandparken.  

quoteJeg bliver helt rørt over, hvor stor en betydning vores arbejde i foreningen har for byen

Lotte Bodilsen, initiativtager til Glyngøre Vandpark. 

Derfor satte hun sig til tastaturet og skrev et opslag på Facebook, hvor hun bad lokalsamfundet om hjælp. Og hjælp, det fik hun,

I løbet af ingen tid begyndte donationerne at vælte ind. I løbet af få timer var der samlet de 30.000 kroner ind, som Lotte Bodilsen havde bedt om.

- Jeg er så stolt, at jeg helt får gåsehud. Jeg er meget taknemmelig. Som frivillig er det dejligt at mærke, at folk gerne vil hjælpe, siger Lotte Bodilsen.

Store og små bidrag

Ifølge initiativtageren har de fleste private donationer været på mellem 50-500 kroner. Og de penge er kommet fra både børn, forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Derudover har erhvervsdrivende støttet med større beløb.

Det er elementer som disse, der er blevet revet i stykker i søndagens og mandagens blæsevejr. 
Det er elementer som disse, der er blevet revet i stykker i søndagens og mandagens blæsevejr. 
Foto: Morten Thomsen

For eksempel har en fisker og den lokale brugs givet tilsagn om at ville støtte med 10.000 kroner hver.

- Jeg bliver helt rørt over, hvor stor en betydning vores arbejde i foreningen har for byen. Hvor glade folk er for det. Vi har fået tonsvis af beskeder og opbakning. Der er ingen tvivl om, at folk er stolte af vandparken, siger Lotte Bodilsen.

De mange donationer har faktisk betydet, at der udover reparationerne også er råd til at lave en stærkere forankring af elementerne i vandparken, så de er bedre sikret mod kraftig vind i fremtiden.

Det er planen, at de ødelagte dele bliver skal repareres i weekenden.

Glyngøre Vandpark

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Livsstil.