Kort proces: Chauffør af udrykningskøretøj meldte sig selv

Godt og vel en time efter, politiet eftersøgte en chauffør for at køre fra et uheld, meldte han sig selv. Nu skal han afhøres af lokalpolitiet.

En chauffør, der kørte en ladvogn med udrykning, har mandag aften meldt sig selv.
En chauffør, der kørte en ladvogn med udrykning, har mandag aften meldt sig selv.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

En efterlyst chauffør af et udrykningskøretøj har meldt sig selv. 

Det skete en time og et kvarter, efter TV MIDTVEST udgav artiklen om et udrykningskøretøj, der var kørt videre, efter det havde skabt et trafikuheld.

Chaufføren af den røde ladvogn ringede til politiet omkring klokken 20.55, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Bøje Hansen.

- Han var på vej til et færdselsuheld, vi havde rekvireret. Han havde ikke behøvet at køre så stærkt, at han ikke stoppede op, siger vagtchefen.

Havde ikke set, han havde ramt dem

En bilist og en lastbilchauffør ringede mandag eftermiddag til politiet, fordi en rød Iveco-ladvogn havde lavet skader på deres bil.

Ladvognen kørte med udrykning og ville overhale lastbilen. 

Men overhalingen blev så smal, at ladvognen kørte sidespejlet af den modkørende bil og herefter også lavede skader på lastbilen.

- Hans umiddelbare forklaring var, at han ikke havde observeret, at der skete noget, og det må vi jo så finde ud af. Han skal i hvert fald afhøres, siger Anders Bøje Hansen.

Lokalpolitiet i Skive overtager opgaven med at opklare sagen. Men chaufføren kan sandsynligvis se frem til at blive sigtet for flere lovovertrædelser.

- Jeg tænker, han bliver siget for at have forårsaget det her færdselsuheld og at køre fra stedet, siger Anders Bøje Hansen.

Var alligevel på vej til uheld

Vagtchefen undrede sig oprindelig over, at ladvognen kørte med udrykning.

Vagtchefen mente ikke, at politiet havde bedt om assistance med at rydde op efter en større færdselsuheld.

Det er som regel ved disse uheld, at politiet beder om hjælp til oprydning, hvis bilerne er til fare for andre trafikanter. 

I de tilfælde kører ladvognene gerne ud med udrykning.

Men det viste sig, da manden meldte sig selv, at han rent faktisk var på vej ud til en uheld, hvor politiet havde bedt om hans assistance. 

Det drejede sig om en uheld på Ny Viborgvej ved Højslev Stationsby.