Jacob Jensen Design tabte sag i landsretten

TV2 er tirsdag blevet frifundet i en erstatningssag ved Østre Landsret. Jacob Jensen Design A/S havde ellers krævet 1,4 millioner kroner i erstatning på grund af TV2's kritik af elektroniske p-skiver.

Jacob Jensen Design lider nederlag i retssag, som blev anlagt mod to journalister og direktør. Det skriver Ritzau.

Direktøren og to journalister ved TV2 er tirsdag blevet frifundet i en erstatningssag ved Østre Landsret.   Jacob Jensen Design A/S havde ellers krævet 1,4 millioner kroner i erstatning på grund af TV2's omtale af firmaets elektroniske p-skiver.

Negativ omtale medførte tab 

Det kendte designfirma med hovedsæde i Højslev ved Skive hævdede ellers, at den negative omtale medførte et tab. Men sidste sommer afviste Retten i Odense, at journalisterne og direktør Merete Eldrup var erstatningsansvarlige, og tirsdag er landsretten nået til det samme resultat.

Opgøret skyldes tv-stationens journalistik om problemer med elektroniske p-skiver. Firmaet krævede, at for eksempel sætningen "elektroniske p-skiver er smækfyldt med fejl" skulle kendes ubeføjet.

Jacob Jensen Design A/S har sagt, at der ikke var bevis for påstanden. Men dommerne i landsretten frifinder altså de sagsøgte, og årsagen er særligt hensynet til ytringsfriheden og den fri debat, som beskyttes af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Skal betale sagsomkostninger  

De peger også på, at udsagnet om, at "elektroniske p-skiver er smækfyldt med fejl" har en generel karakter og ikke retter sig specielt mod Jacob Jensens skiver.

I dommen bliver det også fastslået, at pressen har en særligt udvidet ytringsfrihed og ret til at "viderebringe kritiske vurderinger af faktiske forhold."

Som følge af udfaldet skal designfirmaet nu betale 90.000 kroner i sagsomkostninger til de frifundne.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.