Glæde i dykkerpark: Nu lysner det

Naturstyrelsen har udpeget to alternativer placeringer, hvor der kan dumpes havneaffald i Limfjorden.

De dykkere, der besøger Salling Aqua Park ud for Glyngøre, kan forhåbentligt snart slippe for det generende lag af slam, der ødelægger sigtbarheden i dykkerparken.

Salling Aqua Park holdt onsdag møde med repræsentanter fra Naturstyrelsen og Skive og Morsø Kommuner, og på mødet blev der udpeget to alternative placeringer, hvor man kan dumpe affald fra havneudvidelser i Limfjorden - såkaldte klappladser.

Problemet for dykkerparken er, at den ligger få hundrede meter fra den nuværende klapplads, og strømmen fører slammet direkte op til dykkerparken. Derfor har man nu fundet to alternative placeringer tre til fire kilometer væk.

- Det var et virkelig godt og konstruktivt møde, og alle var indstillet på at finde en ny og langsigtet løsning, siger Jan Opstrup, der er projektansvarlig i Salling Aqua Park.

Placeringen af de nye klappladser skal nu ud i offentlig høring.

- Sæsonen med at bruge klappladserne slutter i næste uge og begynder først igen til oktober. Og hvis der ikke kommer for meget grus i maskineriet, tror vi på, at den nye plads kan tages i brug, når sæsonen går i gang igen, siger Jan Opstrup.