Fra Gødstrup til Hotel Gitterly: Medicinrøver har fået straksdom, efter han truede en læge

Morfintyv har allerede fået fastsat sin straf, efter han i går truede sig til morfin.

En 28-årig mand fra Skive-egnen truede sig onsdag aften til morfinlignende piller fra Akutklinikken i Skive. Dagen efter blev hans dom allerede fastsat. Genrefoto.
En 28-årig mand fra Skive-egnen truede sig onsdag aften til morfinlignende piller fra Akutklinikken i Skive. Dagen efter blev hans dom allerede fastsat. Genrefoto.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Onsdag aften gik en medicinrøver på rov i Skive. Her dagen efter har han fået en fængselsstraf for det.

Hvis du synes, det lyder hurtigt, har du helt ret.

For så kort proces er langt fra almindelig i røverisager.

- Jeg har været anklager i fire år, og det er første gang, jeg prøver det i sådan en sag, siger anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi Frederik Nielsen.

Fordel med hurtig afklaring

Straksdomme falder som regel i narkosager. Denne gang skete det så i en sag om røveri.

Den 28-årige mand tilstod alt og ville gerne have sagen overstået. Samtidig vurderede anklagemyndigheden, at sagens udfald ikke ville være væsentligt anderledes nu, end hvis man ventede længere tid.

For sagen krævede ikke mere efterforskning for at blive afgjort. 

Den 28-årige mand tilstod det hele og modtog også sin dom på 10 måneders fængsel med det samme.

- Jeg synes, det giver god mening, at vi hurtigt får fremmet sagerne og får dem afgjort. Det er både ressourcemæssigt en fordel for anklager og politiet og også for samfundet, fordi sagerne ikke ligger og venter længe, siger Frederik Nielsen.

Ville have morfin

Den 28-årige mand, der nu skal i fængsel, tog onsdag aften ind på akutklinikken i Skive, men det var ikke for at modtage behandling. Det var for at få fat i morfin.

Så han truede en læge, indtil medicinen blev udleveret. Den 28-årige gjorde det klart, at han havde en kniv med, og at det ville blive et røveri, hvis ikke lægen gav ham morfinen.

Kort efter blev manden så anholdt.

Torsdag morgen forklarede vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jens Claumarch, at politiet efter anholdelsen ville køre ham i detentionen, men at betjentene alligevel besluttede sig for at ringe til vagtlægen, inden de låste ham inde i arresten.

Vagtlægen rådgav dem til at lade manden blive kørt til Regionshospitalet Gødstrup i stedet. Her skulle han observeres, fordi der var risiko for, han havde spist store mængder medicin.

Nu kan den 28-årige så skifte hospitalet i Gødstrup ud med et fængsel. Og det er et sted, den 28-årige kender i forvejen.

Han er nemlig tidligere dømt for grov vold.

I byretten lagde dommeren denne gang vægt på, at den 28-årige mand havde truet sundhedspersonale, der var på arbejde. Det var med til at skærpe straffen til de 10 måneders ubetinget fængsel, forklarer anklager Frederik Nielsen.