Fra 128 til 62 dage: Ventetiden på et kørekort er blevet kortere

Politiet har arbejdet ihærdigt med at få nedbragt den kritiserede ventid på sagsbehandlingen af kørekort.

2:03
Ventetiden på at få et kørekort er blevet markant kortere. Se indslaget her.
Foto: Kim Haugaard / Ritzau Scanpix

Ventetiden på at få et kørekort har været urimeligt lang for folk, der har bare den mindste skavank. Selv med en lille bemærkning på lægeerklæringen skal politiet nemlig tage stilling til, om man kan få et kørekort, og tilbage i oktober tog sagsbehandlingen fire måneder.

- Eleverne kommer jo uvidende ind og begynder på køreskolen. Og nogle gange kommer lægeerklæringen så til at tage lang tid - det behøver ikke være andet end at man har været besvimet engang, fortæller kørelærer Søren Mark fra Højslev ved Skive

Han har ofte stået med unge, der har skullet vente lang tid på at få lov til at tage et kørekort. Landsdelens kørelærere har kritisereret det langsomme system, og nu ser politiet ud til at være lykkedes med at nedbringe ventetiden.

flere medarbejdere og nyt it-system

I oktober var sagsbehandlingstiden hos politiet oppe på hele 128 dage, men nu er den faldet til under det halve: 62 dage.

- Det er noget, vi har kunnet mærke, siger Søren Mark.

Politiet i Holstebro har for nylig overtaget behandlingen af alle kørekortsager i hele landet. Her har man gjort en række ting for at nedbringe sagsbehandlingstiden.

- Vi har ansat omkring 35 nye medarbejdere til den her opgave, og så har vi fået et nyt driftsværktøj, så vi dagligt kan følge med i, hvordan det går, siger afdelingschef Karin Jølner fra Politiets Administrative Center.

Håber på kortere ventetid

Søren Mark synes, det er positivt at ventetiden er blevet halveret. Han så dog gerne, at den kom endnu længere ned, så hans elever kunne få deres kørekort i hånden hurtigere.

- Vi vil gerne have den helt ned på en måned. Det ville også være en god ting for vores elever, siger han.

Politiets arbejde med de tidligere så lange ventetider er da heller ikke slut endnu, men om man når helt ned på en måned, tør de ikke at love.

- Vi ved jo godt, at det er borgerne, som ventetiden går ud over. Og det er vigtigt for os, at borgerne føler sig godt behandlet, så derfor er det vigtigt, at vi har en sagsbehandlingstid, som kan tiltale borgerne, siger Karin Jølner.

Der bliver årligt behandlet 110.000 kørekortsager på landsplan.