For godt til at være sandt: Asfaltarbejdere tilbyder gratis hjælp

Politiet i Skive har fået en række anmeldelse om en gruppe mænd fra Østeuropa, der udgiver sig for at være asfaltarbejdere.

I april i år havde også irske udklædte asfaltmedarbejdere været på spil flere steder i Silkeborg.(Arkivfoto).
I april i år havde også irske udklædte asfaltmedarbejdere været på spil flere steder i Silkeborg.(Arkivfoto).

Det er sjældent, at noget er gratis – og da slet ikke en ny indkørsel.

Selv om en gruppe asfaltarbejdere fra Østeuropa lige nu tilbyder gratis arbejdskraft i Skive og omegn, så er du alligevel nødt til at finde pengepungen frem.

Ifølge Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive snyder og bedrager de nemlig folk.

Den seneste tid har politiet modtaget en række anmeldelser fra folk, der har fået besøg af svindlerne.

- Det er østeuropæiske mænd, der går ind på almindelig borgeres matrikel og spørger, om de skal lægge asfalt for dem helt gratis, siger han.

Og det lyder måske dumt, hvis man tror på, at de vil lægge asfalten gratis, men de udklædte medarbejdere har deres talegaver i orden.

- De siger blandt andet, at de har en overskydende rest. Det kan være en rest fra et arbejde i en rundkørsel eller andet, som de siger, de laver for enten kommunen eller regionen, forklarer Niels Bach.

Lad vær med at tage imod tilbuddet

Ifølge Niels Bach er det vigtigt, at borgere siger nej tak til hjælpen.

- Lad vær med at tage imod noget, der er gratis. De fjerner grus eller sten i indkørslen, og når de har fjernet det hele, så siger de, at de vil have penge, fordi der er opstået komplikationer. Og så står ejeren med en ødelagt indkørsel, siger han og tilføjer:

- Det er en overtrædelse af forbrugeraftaleloven, hvis der rettes personlig henvendelse til folk på deres bopæl med henblik på straks eller senere at opnå et tilbud.

Det er derfor strafbart at ringe på døren og tilbyde sin ydelser.

Politiet har modtaget flere henvendelser fra både virksomheder og borgere i Skive-området, som har fået tilbudt hjælp af de falske asfaltmedarbejdere.

I april i år havde også irske udklædte asfaltmedarbejdere været på spil flere steder i Silkeborg.