Fiskerlussingen danner nyt parti

Fiskerlussingen fra Struer, John Jørgensen, er ikke færdig med politik. På lørdag løfter han under en demonstration i Skive planerne om et nyt parti.

Sådan så det ud for fem år siden, da John Jørgensen dannede partiet Fiskerlussing. Nu danner han et nyt parti.
Sådan så det ud for fem år siden, da John Jørgensen dannede partiet Fiskerlussing. Nu danner han et nyt parti.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

For fem år siden dannede John Jørgensen fra Struer partiet Fiskerlussing. Nu forsøger han igen. Det nye parti hedder Verdensdemokraterne.

- Vi har alt det praktiske på plads. Navnet til partier er blevet godkendt af Valgnævnet, fortæller John Jørgensen.

Årsagen til at partiet hedder Verdensdemokraterne er, at partiet skal arbejde for global retfærdighed og velstand.

- Inger Støjberg kan tage sig af de hjemlige problemer. Så kigger jeg udover horisonten, fortæller John Jørgensen.

Han lægger ikke skjul på, at hans parti ikke kommer til at have mange fælles snitflader med Danmarksdemokraterne.

Anledningen er konflikten i Gaza

- Det er konflikten i Gaza, som er årsagen til, at jeg er kommet op af stolen igen. Jeg er fuldstændig imod Hamas' terrorangreb. Men når det er sagt, så synes jeg ikke de etablerede politikere gør nok for at støtte civilbefolkningen i Gaza.

Udover at støtte civilbefolkningen i Gaza, så vil John Jørgensen også arbejde for klimasagen.

- Man kan faktisk koge det ned til menneskerettighedserklæringen. Jeg tror, det er på tide, vi begynder at løse problemerne i verden. Vi kan ikke blive ved med at bygge mure mod stigende vandmasser og flygtninge. På et tidspunkt kan vi alligevel ikke bygge dem høje nok, siger John Jørgensen.

Men først skal han fortælle om partiet på lørdag i forbindelse med en demonstration i Skive lørdag  24. februar klokken 12 på Rådhustorvet.

- Så håber jeg, at der er andre der vil støtte ideen, så vi kan bygge noget op. Man kan i øvrigt allerede nu give en vælgererklæring på Vælgererklæring.dk, siger John Jørgensen.

John Jørgensen blev landskendt i forbindelse med en video, der gik viralt i 2018. Dengang lovede han folk en fiskerlussing, hvis de ikke kunne acceptere, at blandt andet hans datter gik med tørklæde. Videoen var en reaktion på en kampagne fra Dansk Folkeparti.