EU-modstander kræver klart svar: Hvem beordrede ulovlig bortvisning?

Åge Staun sammenligner politiets bortvisning af tre EU-modstandere under Skivemødet med Tibet-sagen.

Åge Staun er ikke tilfreds med den skriftlige beklagelse, han har fået fra Midt- og Vestjyllands Politi (arkivfoto).
Åge Staun er ikke tilfreds med den skriftlige beklagelse, han har fået fra Midt- og Vestjyllands Politi (arkivfoto).
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Åge Staun fra Skive er på ingen måde tilfreds med den beklagelse, han har fået fra Midt- og Vestjyllands Politi, efter at han og to andre medlemmer af Folkebevægelsen mod EU blev bortvist under Skivemødet i maj.

- Jeg er slet ikke færdig med den sag. Nu vil jeg drøfte sagen med en advokat og så skrive tilbage til politiet for at få en forklaring, siger han til TV MIDTVEST.

EU-modstanderne var mødt op på Skivemødet for at dele flyers ud. Det skete samtidig med, at statsminister Mette Frederiksen og EU-parlamentarikeren Søren Gade, der begge argumenterede for et ja ved folkeafstemningen, debatterede på scenen.

- Vi var slet ikke inde på pladsen. Vi stod i udkanten af området og blev derfor meget chokerede, da der pludselig kom to betjente og bortviste os, siger han.

Midt- og Vestjyllands Politi har over for Skive Folkeblad erkendt, at politiet foretog en "forkert vurdering i den pågældende situation", og Åge Staun har også selv fået et skriftligt svar fra politiet.

Men det stiller han sig ikke tilfreds med.

Han savner et klart svar på hvorfor han blev bortvist.

- Jeg vil have at vide helt præcist, hvem der beordrede den ulovlige handling. Det må have nogle konsekvenser at sætte sådan en ulovlig aktion i gang, siger han.

Politiet vil kontakte ham igen 

Han henviser til, at han - dagen inden han fik brevet fra politiet - blev ringet op af en politimand, der skulle have erkendt, at der ikke var hjemmel til at bortvise gruppen. Derfor bruger han bevidst ordet ulovlig om bortvisningen.

Åge Staun mener direkte, at man kan sammenligne bortvisningen med den meget omtalte Tibet-sag, hvor demonstranter i København i strid med loven fik frataget tibetanske flag under et kinesisk statsbesøg i Danmark.

- Det er en skandale, at man sætter to EU-tilhængere til at debattere på et offentligt møde og så ikke kan tåle, at tre ældre herrer deler flyers ud. Det er så uartigt, det man har lavet her, siger Åge Staun. 

Vicepolitiinspektør Sune Espersen siger til TV MIDTVEST, at Midt- og Vestjyllands Politi er kede af, at Åge Staun ikke er tilfreds med svaret. Politiet vil derfor kontakte ham for at spørge ind til utilfredsheden. Derudover har politiet i øjeblikket ikke flere kommentarer.