Daniel besvarer racisme med humor: - Det er lettere end at være sur

37-årig lastbilchauffør mener ikke, at racisme er et stort problem i Danmark. Han kører selv med et skilt med teksten "Neger Daniel" i sin lastbil.

Daniel Funch Christensen fik lavet skiltet, da han begyndte at køre lastbil. - Folk har grint af det lige siden. De synes, at det er fedt, siger han.
Daniel Funch Christensen fik lavet skiltet, da han begyndte at køre lastbil. - Folk har grint af det lige siden. De synes, at det er fedt, siger han.
Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

Daniel Funch Christensen fra Skive har en nigeriansk mor og en dansk far.

Han har gennem årene lagt ører til en del racistiske kommentarer.  Blandt andet når han engang imellem arbejder som dørmand. Men det lader han sig ikke gå på af.

- Det preller bare af på mig. Hvis der er en, der står og sviner mig til, og de ikke får en reaktion, så er det ikke sjovt længere. De venter på en reaktion.

- Men det er jo ikke alle, der har den styrke?

- Mine søskende ser det ikke på samme måde, men jeg har valgt at tage det med humor. Det  er nemmere end at gå og være sur hele tiden, synes jeg.  Hvis der er nogen, der fortæller en negerjoke - og jeg har hørt dem alle - så fortæller jeg bare en, der er værre. Det lukker det munden på dem, siger han.

Den 37-årige skibonit arbejder som lastbilchauffør og i forruden på hans lastbil sidder et gult skilt med teksten "Neger Daniel".

Og det er vel at mærke et skilt, som han selv har fået lavet. 

- Jeg fik det dengang, jeg begyndte at køre lastbil i 2006, og folk har grint af det lige siden. De synes, at det er fedt. Alle chauffører har et eller andet sjovt navn, og jeg syntes, at det var det, der passede til mig, siger han.

 
 
Foto: Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

Den vestjyske lastbilchauffør har naturligvis noteret sig debatten om racisme i kølvandet på drabet på George Floyd i Minneapolis. Han forstår protesterne, men mener, at folk mister respekten for sagen, når demonstrationerne resulterer i plyndringer og afbrændinger af butikker. 

Han anerkender, at der også findes racisme i Danmark, men mener ikke, at problemet er så slemt. Og debatten kammer sommetider over, siger han.

- Når de siger, at de demonstrerer mod racisme, og de hvide så skal gå ned bagved. Hallo... det er jo også racisme. Og det der med at begynde at lave børnebøger om. Jeg synes, at det er fuldstændig vanvittigt.

- Kan du ikke blive ramt, når du nogen siger noget grimt om dig?

- Nej, det kan jeg ikke. Overhovedet ikke. Jeg stopper bare med at tale. Jeg svarer ikke igen. Så er den ikke længere,  siger Daniel Funch Christensen.

2:25