Cykelløb: Skive afspærres

Skive midtby afspærres fredag når et stort cykelløb kommer til området.

Når Skive fredag lægger asfalt til det første UCI-klassificerede cykelløb på egnen, giver det trafikale udfordringer i byen.

Løbet er Danmarks største med 198 ryttere fra 28 hold. Sammen med følgevogne skal de køre gennem Skive by. Derfor vil byen være afspærret i tidsrummet fra klokken 11-12.30. Fra klokken 15-17 kommer rytterne tilbage, og der vil igen være afspærret.

Stor udfordring

Det drejer sig om Sdr. Boulevard, Ringvej Syd, Ny Viborgvej, Viborgvej, Engvej, Havnevej og Ågade, der vil være helt lukket for almindelig trafik.

- Trafikken vil gå mere eller mindre i stå, fordi hele midtbyen i forvejen er gravet op, siger Lars Mikkelsen, der er vicepolitikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Skal du gennem Skive opfordrer Politiet til at gøre det udenfor de to tidsrum. Det kan godt lade sig gøre at komme igennem byen mellem 11-12.30 og 15-17, men det vil tage længere tid end normalt.

- Det er rigtig stort. Det kræver knap 15 politifolk og 40 hjemmeværnsfolk. Det er en kæmpe opgave, fordi der er så mange veje, der skal spærres af, siger vicepolitikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi, Lars Mikkelsen.

Løbet er en del af "Den Nordvestjyske Cykelweekend", der består af tre cykelløb. Et løb i Thy og på Mors, det tidligere Himmerland Rundt og så løbet i Skive.

Se et indslag fra marts da ruten i Thy blev præsenteret:

Idag blev ruten til Danmarks største cykelløb offentliggjort i Thisted


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sport.