Cecilie Priess om Frank Jensen afgang: Jeg håber, vi har lavet en vigtig milepæl

Det kan meget vel have været det sidste søm i kisten for Frank Jensen, (S) da DSU-formanden valgte at stå frem og fortælle, at hun også er blevet krænket af den nu tidligere partifælle.

Efter en række krænkelsessager om Frank Jensen (S) er kommet frem, valgte han i går at fratræde sin stilling som Københavns overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet.

quoteDet er ingen hemmelighed, at det har været meget vildt. Det har været nogle voldsomme dage fyldt med følelser.

Cecilie Sværke Priess

En af sagens hovedpersoner er Cecilie Sværke Priess, som er formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i København og kommer fra Skive, der er stået frem med sin oplevelser om ministeren, hvor han i 2019 under et arrangement i Fælledparken kyssede DSU-formanden.

- Jeg håber, at vi i dag har lavet en vigtig milepæl, der fremadrettet kommer til at gøre, at vi tager de her sager mere seriøst og viser, at det har konsekvenser. Jeg kommer til, ligesom mange af de andre kvinder der er stået frem og som har kæmpet den her sag, til at blive ved med at kræve retfærdighed og kræve, at de her sager, er noget vi kan belyse, at det er noget, vi tager seriøst, og noget der har konsekvenser. Det er lige meget, om man er overborgmester eller en anden person, der har meget magt, sagde Cecilie Sværke Priess i går til TV MIDTVEST.

Disse sager kender offentligheden til

DSU-formanden har ikke kun fået opbakning efter, at hun stod frem, men har også været i modvind på de sociale medier, hvor mange udtrykker deres uenighed mere eller mindre pænt.

- Det er ingen hemmelighed, at det har været meget vildt. Det har været nogle voldsomme dage fyldt med følelser, fortæller formanden.

- Jeg har lært, at man skal gå med det man tror på, og at man skal holde fast, også selvom det nogle gange kan være hårdt og svært.

Frank Jensens exit fremhæves som MeToo-sejr

I avisernes ledere tirsdag er der enighed om, at den eneste mulighed for Frank Jensen (S) var at gøre, som han gjorde mandag. Nemlig at sige farvel til politik.

Politiken og Information fremhæver samtidig Frank Jensens bratte exit som en sejr for MeToo-bevægelsen.

- Frank Jensens exit bør ikke alene blive skelsættende i hans politiske liv, men også for hele MeToo-bevægelsen, der har forandret dansk politik med en kraft, de færreste havde forudset, skriver chefredaktør Christian Jensen i Politikens leder.

Informations chefredaktør, Rune Lykkeberg, skriver, at de offentlige afsløringer om krænkelser begået af Frank Jensen var brutale, men tilsyneladende også nødvendige.

- Når en magtfuldkommen overordnet som Frank Jensen ikke bliver draget til ansvar og i årtier kan slippe afsted med forulempelser af underordnede, er den brutale offentlige afsløring den eneste metode, som kan drage ham til ansvar.

- Frank Jensens fald er det gamle regimes fallit, det er en sejr for de unge kvinder, som sagde fra, og en foreløbig kulmination for MeToo-bevægelsen i Danmark, skriver Rune Lykkeberg i sin leder i Information.

Der skulle være taget hånd om sagen tidligere

Berlingskes chefredaktør, Mette Østergaard, fremhæver i sin leder, at Frank Jensen kunne være sluppet billigere, hvis Socialdemokratiet havde taget hånd om sagerne tidligere.

- Hvis ledelsen, linjen og den rettidige omhu havde været på plads, havde vi ikke behøvet en så stor, offentlig debat, som den, der nu rejste sig.

- Socialdemokraterne og Frank Jensen har selv skabt situationen ved ikke at handle med alvor i tide over for konkrete sager og klager. Der ligger ansvaret, skriver Mette Østergaard.

Avisen henviser blandt andet til en konkret sag fra 2011, som kunne være håndteret bedre allerede dengang.

Cecilie Sværke Priess fra Salling er kommet på alles læber, efter at hun har stillet sig forrest i kampen for at få Frank Jensen til at trække sig som overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.