Anders er vild med at være nøgen: - Det er et skide skægt job

Med firmaet Jysk Croquis er Anders Skafte Andersen godt på vej til at gøre nøgenhed til en levevej.

Anders Skafte Hansen arbejder som croquis-model og har også sit eget firma med 24 nøgenmodeller ansat.
Anders Skafte Hansen arbejder som croquis-model og har også sit eget firma med 24 nøgenmodeller ansat.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

- Det startede egentlig med, at jeg selv begyndte at tegne croquis på Skive Museum. Men jeg kan godt lide at være nøgen, og så var det, jeg tænkte, at jeg egentlig lige så godt selv kunne blive model, fortæller Anders Skafte Hansen.

Han arbejder halv tid på et kontor i Skive. Resten af hans indkomst får han fra sit eget firma, der hedder Jysk Croquis. Her har han 24 modeller, som er klar til at rykke ud i hele Danmark. Og der er stor rift om nøgenmodellerne. Senest har han udvidet med en afdeling i London.

Fnis og grin af kønsorganer

Anders Skafte Hansen og hans modeller går en travl tid i møde. Det er nemlig blevet et stort hit at booke en croquismodel til polterabender, og dem er der mange af i foråret.

- Det er især kvinder, der booker, og de vil have mandlige modeller. Men mændene er også blevet bedre til det, fortæller Anders Skafte Hansen.

Når modellerne kommer på besøg hos kunderne har de alt tegnegrej med, og de instruerer dem også i, hvordan man tegner croquis. Først herefter trækker de i ’arbejdstøjet’ og stiller sig op i forskellige stillinger.

Et arrangement varer typisk halvanden time, og der sker meget undervejs.

- Når jeg er ude, fniser selskabet typisk de første fem minutter og griner lidt af kønsorganerne, men herefter bliver de grebet af at tegne, og så er det noget helt andet de ser. Så bliver kroppen udelukkende en model, forklarer Anders Skafte Hansen.

4:06
Se hvordan Anders Skafte Hansen arbejder, når han er på job som nøgenmodel.
Foto: Hans Vittarp, TV MIDTVEST

Et skide skægt job

Ud over polterabender, som klart står for den største del af bookingerne, så bliver modellerne fra Jysk Croquis også hyret til firmaarrangementer, runde fødselsdage og private fester.  

- Det stiller store krav til modellen, for man skalaer ikke bare det at være nøgen og undervise. Man skal også kunne fornemme stemningen og situationen, så det bliver en god oplevelse for deltagerne, fortæller nøgenmodellen.

Han har været ude for situationer, hvor der er gæster, der er udvandret, men det sker yders sjældent.

Anders Skafte Hansen har ikke mange ledige lørdage de kommende måneder, men det gør ham ikke noget, for han elsker sit noget specielle job.

- Det er skide skægt. Folk er glade, og der er god stemning. Tænk på, at jeg er til fest hver lørdag. Det er da genialt, siger Anders Skafte Hansen med et smil.