292 nye værnepligtige checker ind i Skive

Flere steder i regionen var det i dag første dag for de værnepligtige. For Kristina Pedersen, der udleverer tøj, til alle de nye, var det derfor en hektisk dag.

Når 292 nye værnepligtige skal klædes ordentligt på, så skal der meget tøj og udstyr til. Rigtig meget endda.

For selvom basisuddannelsen i Hæren kun varer fire måneder, så er det ikke et sted, hvor de går ned på udstyr.

- Som du kan se, så er de nye lidt forvirrede, og det skal gå stærkt, siger Kristina Pedersen.

Hun står for at udlevere tøj og udstyr i de rigtige størrelser. Det har hun gjort i seks år, og med to kuld nye aspiranter om året, betyder det, at hun har haft 12 af de her dage.

Med en masse logistik, der skal gå op, skulle man tro, at Kristina Pedersen ville skrue militærbissen på. Men sådan er det ikke.

- Vi er ikke så strenge her. Det har vi andre folk til, siger hun, mens hun udleverer tøj til den næste i køen. Som den eneste er Kristina Pedersen iført shorts.

- Jeg er ikke militært ansat, forklarer hun. 

Værnepligtige kommer direkte fra ferie

En af de nye værnepligtige er Hans Medom Madsen, som kommer direkte fra sommerferie, efter at han blev student tidligere på sommeren.

Men i dag har han fået udleveret grej til de næste fire måneder.

- Det er mere roligt, end jeg havde regnet med, siger han.

Alt i mens kan han sammen med de andre nye værnepligtige putte alt fra regntøj til undertøj i de dertil udleverede poser og rygsække. Og selvfølgelig også sin hjelm.

- Den begynder at ligne noget, siger han, da hjelmen i størrelse 59 passer.

Men det handler ikke kun om udstyr.

- Jeg tror, at jeg kan blive stillet nogle udfordringer her i Forsvaret, som jeg ikke fik i min gymnasietid. Man finder en anden slags kammeratskab. Og så håber jeg, at det bliver en oplevelse, siger han.