19-årig anmeldte en voldtægt, der aldrig var sket

Politiet rykkede hurtigt ud, da en ung kvinde anmeldte en voldtægt. Hun trak det dog hurtigt tilbage.

Under syv procent af voldtægtsanmeldelser viser sig at være falske.
Under syv procent af voldtægtsanmeldelser viser sig at være falske.
Foto: Flemming Christensen

En indsatsleder, en hundepatrulje og to patruljer til fods.

Politiet rykkede stort ud, da en ung kvinde fra Skive natten til lørdag anmeldte en voldtægt. Men de kunne snart vende om igen.

Det skete klokken 2, hvor en 19-årig kvinde fortalte, at hun var blevet udsagt for voldtægt i Skive Midtby.

- Hun forklarede, at hun var blevet væltet om kuld af en afrikansk udseende mand, der havde forsøgt at trække tøjet af hende og gennemføre samleje, fortæller Niels Bach fra Skive Politi.

Kvinden forklarede, at hun var kommet fri ved at skrige og kæmpe imod gerningsmanden, og at hun var løbet derfra. Problemet var bare, at det aldrig var sket.

Hundepatruljen kom ud

Politiet fik hurtigt en hundepatrulje frem til stedet, så man kunne starte med at lede efter spor fra gerningsmanden.

- Vi tager det altid seriøst, når vi modtager en anmeldelse på sådan noget her og ønsker at følge det til dørs. Derfor skyndte vi os i gang, fortæller Niels Bach.

Samtidigt tog de kontakt til Center for Voldtægtsofre og Retsteknisk Institut i Aarhus, der gjorde sig klar til at modtage den unge kvinde, så de kunne undersøge hende. Det fik hende dog til at bakke ud.

- Klokken 5 om morgenen trak hun stikket og fortalte, at det hele var løgn. Hun havde været i et skænderi med sin kæreste og var gået en tur, hvor hun havde tænkt sig frem til forløbet. Hun erkender det fuldstændigt, siger Niels Bach.

Ingen bestemt mand var på noget tidspunkt anklaget for forbrydelsen, men kvinden er nu blevet sigtet for falsk anmeldelse.