Vanvidsbilist fanget efter biljagt: Sigtet for besiddelse af stoffer, fyrværkeri og medicin

En ung mand ville ikke stoppe for politiet, der derfor måtte ud i en biljagt. I bilen og på en adresse fandt man flere ulovlige forhold.

En ung mand havde ikke tænkt sig at stoppe for politiet natten til onsdag.
En ung mand havde ikke tænkt sig at stoppe for politiet natten til onsdag.
Foto: Flemming Christensen

To unge mænd kan se frem til en stribe sigtelser, efter politiet fik stoppet en bil, hvor føreren ellers prøvede at flygte fra politiet.

Klokken 03:39 natten til onsdag forsøgte politiet at standse en bil i Silkeborg. Det var den 21-årige mand bag rattet tilsyneladende ikke særligt interesseret i. For i stedet for at lade politiet tale med ham ville han stikke af i bil. 

Det blev starten på en biljagt fra Silkeborg til Hjøllund.

En form for vanvidskørsel

Den 21-årige, der er fra Ejstrupholm, kørte for hurtigt, kørte over for rødt og over en spærrelinje midt om natten.

- Det er jo en form for vanvidskørsel, siger Michael Svendsen, politiassistent hos Lokalpolitiet i Silkeborg.

11 minutter efter politiet kontaktede bilisten, blev biljagten afsluttet i Hjøllund, og klokken 03:50 kunne politiet så ransage bilen.

Medicin, stoffer og fyrværkeri

I bilen fandt politiet cirka 100 gram hash og en mængde smertestillende piller af typen Tramadol.

Fangsten gav politiet grund til at ransage en adresse i Brande. Hos en 19-årig mand fandt politiet noget ulovligt fyrværkeri – blandt andet tre kanonslag.

Samtidig blev der fundet 170 piller og 100 kapsler medicin i Brande.

- Vi må se, om vi i efterforskningen kan finde ud af, om det er noget, han selv tager, eller om det skal sælges videre, siger Michael Svendsen fra Lokalpolitiet i Silkeborg.

Både den 19-årige og 21-årige bliver sigtet for det, der blev fundet hos den 19-årige, mens det udelukkende er den 21-årige blist, der indtil videre bliver sigtet for at være i besiddelse af det hash og Tramadol, der blev fundet i bilen.