Vandet fossede ud: Lastbil væltede meget uheldigt og ødelagde brandhane

En tonstung lastbil er torsdag morgen væltet ned over en brandhane, som ikke kunne holde til vægten.

Det var en lidt ekstraordinært uheldig lastbilchauffør, der kvart i otte torsdag morgen væltede og ødelagde en brandhane på Illervej ved Kjellerup.

quoteDet er første gang i de 46 år, jeg har haft med vandværket at gøre, at jeg har været udsat for det.

Jørgen Jensen, Nørskovlund Vandværk

Lastbilen fra Demstrup Autotransport var på vej fra Ans til Kjellerup med tonsvis af bundsikringssand i lastvognen, da det begyndte at ryge fra motoren.

Det fik chaufføren til at ringe til værkføreren, og efter han havde lagt på, mistede han i et øjebliks uopmærksomhed herredømmet over bilen og endte i den bløde rabat.

Den tonstunge lastbil væltede ned oveni i en brandhane i vejsiden, som med det samme bukkede under for vægten og revnede, så vandet fossede ud. Politiet var hurtigt på stedet, og lidt over en time efter uheldet var Nørskovlund Vandværk på sagen.

- Ved ni-tiden fik jeg lukket for området, for vandet fossede ud. Den var ved at sætte det hele under vand, der ryger 100 kubikmeter ud i timen, siger formanden for vandværket, Jørgen Jensen.

Chaufføren kom ikke noget til, men havde brug for hjælp til at komme ud af førerhuset, fortæller kørselsleder hos Demstrup Autotransport, Allan Mumm Ekholm.

- Han var lidt chokeret. Der var en venlig bilist, der parkerede i vejsiden og hjalp ham ud af lastbilen. Når sådan en vælter, så kan man ikke selv komme ud, siger han.

Usædvanligt uheld

Efterfølgende ankom Demstrup Autotransport med et bjergningskøretøj cirka halv ti om morgenen. De store mængder vand gjorde det ikke let at arbejde på stedet, fortæller kørselslederen.

- Det var træls at skulle færdes derude, men ellers er vi så heldige, at det er en dyb grøft, som tager det meste. Men det er klart, at 100 kubikmeter i timen det er en del, siger Allan Mumm Ekholm.

Ifølge Jørgen Jensen fra Nørskovlund Vandværk er den her type uheld ret usædvanlige.

- Det er første gang i de 46 år, jeg har haft med vandværket at gøre, at jeg har været udsat for det. Det er ikke noget, der sker hver dag. Det er ligesom det, man ser i en amerikansk film, siger han.

Lukningen for vandet betyder lige nu, at Astrup ikke har vand. Nu skal vandværket have en entreprenør og en smed til at grave resten af brandhanen op, før de kan åbne for vandet igen, og det kan godt vare til ud på eftermiddagen, fortæller Jørgen Jensen.

Allan Mumm Ekholm fra Demstrup Autotransport fortæller til TV MIDTVEST ved 11-tiden, at lastbilen er rejst op, og chaufføren er ude og køre igen.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.