Vand på vejbanerne: Skybrud årsag til flere uheld

Fredag har DMI meldt om skybrud flere steder i landsdelen. I Silkeborg og Herning har store mængder vand på vejene været skyld i trafikuheld.

Meget vand på vejene har påvirket trafikken flere steder i landsdelen fredag.

DMI udsendte tidligere på dagen et varsel om skybrud og torden for det meste af Jylland, som over middag blandt andet har ramt Midt- og Vestjylland med kraftig regn.

Våde vejbaner har flere steder været skyld i, at bilister har mistet grebet og er havnet i et uheld.

Midt- og Vestjyllands Politi melder fredag aften om to uheld, som de regner med skyldes aquaplaning - altså at dækkene mister kontakt med vejen og glider på den store mængde vand, der ligger på vejen efter dagens skybrud.

Klokken 16 skete det første af uheldene på motorvejen omkring Silkeborg, og et par timer senere skete endnu et uheld syd for Herning.

Begge var solouheld, og ingen personer kom noget til skade, oplyser vagtchef Simon Skelkjær fra Midt- og Vestjyllands Politi.

På uheldsstedet ved Silkeborg tog oprydningsarbejdet lidt længere tid på grund af oliespild, mens politi og beredskab hurtigt kunne rykke videre efter at have været forbi uheldet ved Herning.

DMI skriver på deres hjemmeside, at juli allerede ni dage inde i måneden har budt på flere skybrud end gennemsnittet for hele måneden i perioden 2011-2020. Skybruddene har især ramt Midtjylland hårdt.