Tyve afsløret: Brugte stjålne dankort til at betale sommerhus

Politiet har anholdt og sigtet to mænd fra Litauen. Det drejer sig om indbrud i biler flere steder i og uden for landsdelen.

To litauere på 22 og 29 år er blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for adskillige indbrud i biler. Det fortæller politiassistent Michael Svendsen fra Lokalpolitiet i Silkeborg til TV MIDTVEST.

De to tyveknægte afslørede sig selv, da de skulle betale leje for et sommerhus i Silkeborg-området. Her brugte de nemlig stjålne dankort, som fik udlejningsfirmaet til at kontakte politiet.

I forbindelse med anholdelsen fandt en hundepatrulje et nedgravet depot med diverse tyvekoster. Blandt andet airbags og infoskærme fra biler. Noget, der for politiet tyder på organiseret kriminalitet.

- Det er i hvert fald organiseret den måde, det foregår på; man kører ud om natten og graver det ned. Jeg ved ikke, om det er bestillingsarbejde, men det er i hvert fald tyveri med henblik på videresalg, forklarer Michael Svendsen.

Flere forhold på vej

De to litauere boede godt nok i et sommerhus i nærheden af Silkeborg, men de har ifølge politiets sigtelse huseret flere steder i den midt- og vestjyske politikredse - og også udenfor.

I hvert fald tæller ordensmagten en 6-7 forhold fra Østjyllands Politi. Samtidig er der flere under opsejling. Blandt andet fra et indbrud på Herning-kanten.

- Der kommer sikkert flere, siger politiassistenten.

Nu skal den nærmere efterforskning klarlægge, hvor mange indbrud de to mænd står bag.

De nægter sig i øvrigt skyldige.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.