Træner blev fyret på mest afgørende tidspunkt i sæsonen: - Det har været en turbulent tid

Bjerringbro Silkeborg skal lørdag forsøge at rejse sig mod Aalborg Håndbold, efter at klubben torsdag fyrede cheftræneren.

Patrick Westerholm var cheftræner i Bjerringbro Silkeborg fra januar 2021 til i torsdags.
Patrick Westerholm var cheftræner i Bjerringbro Silkeborg fra januar 2021 til i torsdags.
Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Det er hårde tider for håndboldklubben Bjerringbro-Silkeborg. Foreløbigt har klubben tabt to ud af to kampe i årets slutspil, og det betyder, at det midtjyske håndboldhold i skrivende stund befinder sig nederst i slutspilsgruppe 1.

Det er ikke en position, som klubben er vant til at være i, og det fik forleden ledelsen til at fyre træneren gennem de seneste tre år, Patrick Westerholm. Dermed falder fyringen på det mest afgørende tidspunkt i hele sæsonen, og netop timingen er ikke gået ubemærket hen hos klubbens fans.

- Det har været en turbulent tid. Vi synes, at fyringen var uundgåelig, men det havde nok været mere optimalt at gøre det, inden slutspillet gik i gang. Der har været advarselslamper, lyder det fra Henriette Fuglsang Sørensen, der er med i styregruppen hos BSH Support.

Blandt andet peger hun på, at klubben ikke havde vundet de seks seneste kampe, før slutspillet begyndte.

- Det er ikke vanligt for BSH at tabe så mange kampe, som vi har gjort på det sidste, og der er for få, der har præsteret. For mig var kampen mod Skanderborg-AGF dråben. Her scorede vi kun syv mål i anden halvleg, så jeg synes, man skulle have taget konsekvensen der, fortæller Henriette Fuglsang Sørensen.

Assistenttræner tager over

Det var en enig bestyrelse og ledelse, der torsdag vurderede, at samarbejdet med finske Patrick Westerholm måtte ophøre. 

Dermed er det nu op til den tidligere assistenttræner Simon Sørensen og den sportslig ansvarlige Michael V. Knudsen at rette kursen op, så klubben indfrier sæsonens helt store mål om en DM-semifinale.

- Vi skal lynhurtigt have fokus på de opgaver, der venter, og vi har stor tiltro til, at Simon Sørensen og Michael V. Knudsen får troen og energien tilbage, om end vi er klar over, at der på kort sigt venter en meget vanskelig opgave i at forløse potentialet i holdet, fortæller direktør Jesper Schou til klubbens egen hjemmeside.

Tidligere assistenttræner Simon Sørensen tager nu over som cheftræner i Bjerringbro Silkeborg resten af sæsonen.
Tidligere assistenttræner Simon Sørensen tager nu over som cheftræner i Bjerringbro Silkeborg resten af sæsonen.
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Kæmpe skuffelse, hvis vi ikke når semifinale

Sidste sæson lykkedes det ikke for Bjerringbro Silkeborg at komme i semifinalen, men selvom det lige nu ser svært ud, så kan klubben stadig selv afgøre dens egen skæbne i år. Henriette Fuglsang Sørensen fra BSH Support lægger ikke skjul på, hvordan man som BSH-fan forholder sig til situationen.

- Hvis vi ikke kommer i en semifinale, så ville det være en kæmpe skuffelse, når vi heller ikke gjorde det i sidste sæson. Jeg tror dog på, at vi har en større chance nu end inden fyringen. Jeg håber, der kommer en form for trods-reaktion fra spillerne, for vi har set topniveau gennem sæsonen, så vi ved, de kan, fortæller Henriette Fuglsang Sørensen.

Bjerringbro Silkeborg spiller mod Aalborg Håndbold lørdag klokken 16.