Tidligere pædagog får nedsat straf for at krænke fem børn i Funder

Vestre Landsret har idømt en 44-årig tidligere pædagog i en sfo fire måneders fængsel for at krænke børn.

Landsretten har nedsat straffen til en 43-årig pædagog, der er dømt for at krænke fem børn.
Landsretten har nedsat straffen til en 43-årig pædagog, der er dømt for at krænke fem børn.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En 44-årig tidligere pædagog har i landsretten fået nedsat sin straf for at krænke fem børn i en sfo på en folkeskole i Silkeborg.

Vestre Landsret nedsatte tirsdag straffen fra ti til fire måneders fængsel.

Manden er i landsretten dømt for at krænke fem piger. Det skete blandt andet ved, at han rørte ved dem inden og uden for tøjet.

Pædagogen var tiltalt for at have begået seksuelt overgreb og blufærdighedskrænkelse mod et barn fra sfo'en i perioden 2013 til 2016 ved blandt andet at have befølt barnet inden for tøjet.

Men i landsretten blev han udelukkende dømt for blufærdighedskrænkelse og ikke for, at der skete mere end det. Derfor bliver straffen mildere, forklarer mandens advokat, Gert Dyrn.

- Beviset for, at der skulle være foregået noget mere end blufærdighedskrænkelse, var ikke til stede. Det var baseret på de forklaringer, der var kommet fra de steder, hvor det skulle have foregået.

- Så formildede man jo straffen, siger han.

Den 44-årige var tiltalt for at have befølt fire andre børn fra 2013 til 2017 både inden- og udenfor tøjet. For de forhold var han tiltalt for blufærdighedskrænkelse, og det blev han dømt for.

Ofrene er i dag omkring 13 år.

Må nu gerne opholde sig sammen med børn under 18 år

Den 44-årige tidligere pædagog har gennem hele sagen nægtet sig skyldig, og han ankede byrettens dom til landsretten.

Foruden at nedsætte fængselsstraffen dropper landsretten det forbud, som byretten nedlagde mod, at børn under 18 år må opholde sig i samme hjem som ham, uden politiets tilladelse.

Forbuddet indebar også, at ingen mindreårige måtte besøge ham uden at være ledsaget af en voksen. Men forbuddet slipper han altså for.

Derimod står det stadig fast, at han ikke må arbejde med børn og unge under 18 år i fem år.

Desuden blev han i byretten dømt til at betale mellem 5000 og 10.000 kroner til hvert af ofrene, hvilket landsretten heller ikke ændrer på.

Under et retsmøde i byretten forklarede den tiltalte ifølge TV MidtVest, at han aldrig har haft hånden nede i nogens bukser, som han var tiltalt for.

Han havde sommetider haft børn på skødet i "trøstesituationer", men der var aldrig foregået noget seksuelt, understregede pædagogen.

Den nu 44-årige mand forlod sit arbejde i sfo'en i Silkeborg i 2017, da han flyttede til en anden del af landet.