Sygeplejersker flygter: Nu lukker en hel afdeling før tid

14 sygeplejersker har sagt deres stillinger op på Regionshospitalet Silkeborg, og det betyder, at den ene af to af medicinske afdelinger lukker et halvt år før planlagt.

De to medicinske afdelinger i Silkeborg skulle først lukke om et halvt år, men den ene lukker nu allerede om et par uger.
De to medicinske afdelinger i Silkeborg skulle først lukke om et halvt år, men den ene lukker nu allerede om et par uger.
Foto: TV2 ØSTJYLLAND

De to medicinske afdelinger på Regionshospitalet Silkeborg skulle egentlig lukke til september, men den ene er nu lav på personale, at den lukker allerede om et par uger.

Det skriver Midtjyllands Avis.

Årsagen er, at sygeplejerskerne siger op, og der nu er så få tilbage, at afdelingen M2 ikke kan løbe rundt.

14 sygeplejersker har sagt deres stillinger op på afdelingen i perioden 1. september 2023 til 31. januar i år, oplyser sygeplejefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt, Mette Fjord Nielsen, til avisen.

Det kommer dog ikke bag på Henning Glerup, der er overlæge på hospitalet.

- Det er forventeligt, og det var det, vi havde advaret om. De vil hellere vælge selv, og derfor forstår jeg godt, at de siger op, siger han til TV MIDTVEST.

- Det betyder så, at sengeafdelingen er så affolket, at den ikke kan køre mere.

Han fortæller, at M2 lukker 1. marts, og i stedet er der oprettet fire ekstra senge på M1. Desuden åbnes seks senge ekstra på hospitalet i Viborg, hvor alle pladser på medicinsk afdeling i Silkeborg flytter hen efter sommerferien.

- Det betyder, at vi ikke kan have så mange indlagt her, og at nogle så skal til Viborg, siger overlægen.

Vil kæmpe for opbremsning

Sygeplejerskeflugten kommer heller ikke bag på Poul Berggreen, der er formand for foreningen Støt Silkeborg Sygehus, og som også sidder i Region Midtjyllands regionsråd for Venstre.

- Sygeplejerskerne vil ikke bare vente på at blive slagtet, og det er ikke alle, der vil med til Viborg, så jeg forstår dem godt, siger han.

Han vil prøve at påvirke sine kollegaer i regionsrådet til at stoppe op og bremse flugten, så alle ikke forsvinder før tid.

- Vi er på vej hen mod det, vi advarede om, og det kan blive fatalt, hvis de sidste siger op. Underskuddet i regionen er ikke blevet så stort som frygtet, og derfor bør man kunne gøre noget ved, så der kan komme lidt ro på. Vi skal også finde ud af, hvordan vi får mere personale i Viborg.

I sidste uge oplyste Region Midtjylland, at deres sundhedsøkonomi har klaret sig bedre end forventet i 2023. Merforbruget endte på 11,8 millioner. I oktober viste udregninger, at sundhedsøkonomien ville ende med et merforbrug på 266,3 millioner kroner.