Søger vidner til hærværk mod politistation: - Det kunne være endt galt

Politiet står stort set på bar bund i jagten på gerningsmændene og håber nu på hjælp fra offentligheden.

Hærværket mod politistationen ødelagde 12 ruder.
Hærværket mod politistationen ødelagde 12 ruder.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

Midt- og Vestjyllands Politi ser med stor alvor på det hærværk, der søndag aften ramte politistationen i Silkeborg.

Omkring klokken 18 affyrede ukendte gerningsmænd fyrværkeri mod stationen. Der var tale om et batteri med 50 skud, som ramte og smadrede 12 ruder.

Heldigvis består vinduerne på stationen af to lag glas - det inderste er sikret, så der skete intet med de politifolk, der arbejdede på den anden side af ruderne.

- Jeg synes, at det er meget groft. Gerningsmændene kunne ikke vide, at ruderne er sikrede. Hvis det ikke havde været tilfældet, kunne fyrværkeriet have ramt kollegerne. Det kunne have antændt ild på stationen og være endt galt, siger lederen af lokalpolitiet i Silkeborg, vicepolitiinspektør Jens Ole Pedersen.

Vicepolitiinspektør Jens Ole Pedersen er leder af lokalpolitiet i Silkeborg.
Vicepolitiinspektør Jens Ole Pedersen er leder af lokalpolitiet i Silkeborg.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

Han betragter sagen som groft hærværk, idet det formentlig ikke kan bevises, at gerningsmændene bevidst gik efter at skade politifolkene. 

Politiet har søgt med hunde i området og gennemgået forskellige overvågningsvideoer - indtil videre uden at komme tættere på gerningsmændene. Jens Ole Pedersen håber derfor på hjælp fra offentligheden.

- Lige nu har vi ikke så meget at gå efter, så vi håber, at nogen ved, hvem der har gjort det og måske vil komme og fortælle os det, siger han.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.