Slagteri genåbner i morgen på nedsat kraft

Danish Crown slagteriet i Herning, der er mistænkt for at være ramt af svinepest, genåbner i morgen på nedsat kraft.

I samråd med Fødevarestyrelsen har Danish Crown besluttet at genstarte slagtningen på slagteriet i Herning i morgen, men det bliver på væsentlig nedsat kraft, det skriver Herning Folkeblad. 

- Vi har nu drøftet situationen grundigt med fødevarestyrelsen og er kommet frem til, at alle ansatte møder ind i morgen, fortæller Jens Hansen, der er pressechef i Danish Crown til Herning Folkeblad.

Slagteriet blev lukket ned kl. 14 tirsdag efter mistanke om svinepest hos en gris. Men onsdag skal de ansatte altså igen møde på arbejde. Her vil de dog kun skulle slagte 2000 svin mod normalt 5000. 

 - Vi kommer kun til at slagte lidt under halvdelen af, hvad der var planlagt, og det skyldes, at en del af dagsproduktionen fra i dag er under beslag. Det vil sige, at svinekødet godt må forlade butikken, men ikke leveres til kunderne, før vi har fået svar på prøverne fra i dag, siger Jens Hansen.

De prøver kommer der ifølge Jens Hansen endeligt svar på på torsdag. På trods af at produktionen har været lukket tirsdag, vil Danish Crown alligevel levere til supermarkederne i morgen, oplyser pressechefen.