Se video: Mette Frederiksen afviser strejkende sygeplejersker

Mette Frederiksen blev mødt af hundredvis af strejkende sygeplejersker i Silkeborg lørdag formiddag.

0:20

Statsminister Mette Frederiksen (A) var i dag på besøg på Torvet i Silkeborg i anledningen af det kommende kommunalvalg. 

Besøget var en oplagt mulighed for de strejkende sygeplejersker for at komme i snak med statsministeren, og den greb i de i stor stil. Over 300 var mødt op til demonstration.

 

- Vi håber at få Mette Frederiksen i tale og få hende til at forstå, at vi mener det alvorligt. At sygeplejersker skal have mere i løn. Derudover har vi et ønske om, at hun handler på det her, for det er jo tydeligt, at hverken kommuner eller regioner kan handle, når de ingen penge har, siger Bente Alkærsig Rasmussen fra Vinderup. Hun er næstformand i Danske Sygeplejeråds kreds i Midtjylland.

Men den var Mette Frederiksen ikke rigtig med på. Sygeplejerskerne gik march gennem byen og endte på Torvet, så de var klar til at modtage statsministeren. 

- Hej Mette! Vi er jo en masse sygeplejersker her i dag, fordi vi gerne vil have dig i tale, prøvede Bente Alkærsig Rasmussen sig frem, da Mette Frederiksen gik gennem menneskemængden. 

- Ja, men I ved jo, hvordan det er med den danske model, svarede statsministeren kortfattet, inden endnu en sygeplejerske brød ind:

- Men hvordan er det nu den fungerer, den danske model? 

Det fik hun aldrig svar på, for da var Mette Frederiksen på vej videre ind under den pavillon, hvor hun var ventet. 

Se klippet med statsministeren øverst i artiklen.

Statsministeren ville ikke udtale sig

TV MIDTVEST og andre medier fik efterfølgende mulighed for at stille statsministeren spørgsmål, og de interviews kredsede sig også om den verserende konflikt og det store fremmøde blandt sygeplejerskerne. 

Hvad tænker du om, at der er så mange sygeplejersker, der er mødt op?

- Det er dejligt, synes jeg. Og jeg har fået lejlighed til at hilse på rigtig mange. Og så er det sådan, at når vi har den arbejdsmarkedsmodel, vi har - og den har vi heldigvis, det er den der har været med til at skabe det stærke samfund, vi er - så blander vi os ikke som politikere, og det gør jeg heller ikke i dag, lød det stålfast. 

Og den linje fastholdt Mette Frederiksen hele vejen igennem.

Men gør det indtryk på dig, at der er så mange sygeplejersker?

- Det gør altid indtryk på mig at møde mennesker, og det gør det også her i Silkeborg. Jeg kommer ikke til at sige noget om en lovlig konflikt på arbejdsmarkedet.

Bente Alkærsig Rasmussen.
Bente Alkærsig Rasmussen.

Forventeligt svar

Den manglende dialog kom dog ikke bag på Bente Alkærsig Rasmussen. 

- Jeg fik det svar, jeg havde forventet. At det var den danske model, og så ville hun ikke svare mere, sagde hun efter demonstrationen. 

- Så er spørgsmålet jo, hvor lang tid hun kan kan holde til, at sygeplejerskerne ikke kommer på arbejde. 

Er du skuffet over svaret?

- Nej, det havde jeg forventet. Jeg havde selvfølgelig håbet på, at hun gik mere i dialog omkring det. 

Dansk Sygeplejeråd sender yderligere 281 sygeplejersker i strejke fra den 7. september. Strejken udvides dermed for femte gang. Med den seneste udvidelse vil antallet af strejkende sygeplejersker nå op på cirka 6500.