Kr. Pihl i modvind på abortsag

En brugerundersøgelse om abort er blevet trukket frem om Venstres Kristian Pihl Lorentzen i valgkampen. En misforståelse, lyder det fra transportordføreren.

En artikel i dag i avisen MetroXpress har tilsyneladende sendt Venstres Kristian Pihl Lorentzen ud i et politisk stormvejr. Ifølge avisen foreslår venstre-politikeren at kvinder selv skal betale for udgifter i forbindelse med flere end to aborter.

- Der er nogle kvinder, som bruger abort som prævention. Derfor mener jeg, at der skal være brugerbetaling fra tredje gang, man vælger at få en abort. Det kan smutte for alle, men sker det igen og igen, er det sløseri, siger Kristian Pihl Lorentzen, ifølge MetroXpress.

"Det er blevet misforstået"

Den udlægning kan Kristian Pihl Lorentzen selv dog overhovedet ikke genkende. Da han vender tilbage på et opkald fra TV MIDTVEST bliver han chokeret, da han hører om artiklen.

- Jeg går klokkerent ind for fri abort, som det er i dag. Slut, siger Kristian Pihl Lorentzen kategorisk og fortsætter:

- Det er valgkamp lige nu, og så bliver der lagt rigtig meget mærke til, hvad der er blevet sagt og skrevet tidligere. Jeg har debatteret emnet, ja, men det er ikke den politik, jeg går til valg på, og det er ikke den holdning, jeg har, understreger transportordføreren.

Stammer fra gammel brugerundersøgelse

Ifølge Kristian Pihl Lorentzen stammer historien fra en gammel brugerundersøgelse, han har lavet for længe siden.

- Den undersøgelse kan godt misforstås, men jeg går til valg på fri abort og det er også min mening, siger han.

Hvorefter han høfligt afslutter samtalen for at kontakte Venstres pressetjeneste for at rede trådene ud og for at lave en opdatering på sin facebook-profil.

Misforståelsen har allerede skabt vrede

Artiklen har dog allerede skabt vrede mod mod partiet og Kristian Pihl Lorentzen selv. Ifølge MetroXpress er næstforkvinde  i Dansk Kvindesamfund, Ulla Tornemand, chokeret.

- Det er jo et vanvittigt forslag. Det er jo en ekstra skat på at være kvinde - eller forestiller han sig, at man sender halvdelen af regningen til mænd? Spørger hun blandt andet avisen.

Forslaget, som altså ifølge Kristian Pihl Lorentzen ikke er et forslag, men en misforståelse, får også i bogstaveligste forstand SF og Socialdemokraterne op i det røde felt. Tidligere sundhedsminister Astrid Krag (S) siger til MetroXpress:

- Det er jo skørt. Nu har kvinder for over 40 år siden tilkæmpet sig retten til fri abort. I nogle lande kæmper de stadig. Det vil Venstre-politikere nu pille ved, siger hun.

Også SFs sundhedsordfører Özlem Cekic og De Konservatives folketingskandidat Helle Bonnesen skælder ud:

- Det er helt forrykt. Venstre må da have fået valgkuller. Skat på ulykkelige graviditetsforløb bliver aldrig en konservativ sag, siger Helle Bonnesen blandt andet.

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Politik.