Jyske Bank lander samme resultat som sidste år

Starten på 2019 blev næsten en gentagelse på starten fra 2018 for Jyske Bank.

Jyske Bank har hovedsæde i Silkeborg.
Jyske Bank har hovedsæde i Silkeborg.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Jyske Bank lukkede regnskabsbøgerne for årets første tre måneder med præcis samme resultat som samme tid sidste år. Et overskud, når alle regninger er betalt, på 610 millioner kroner.

Hvis man kigger regnskabet igennem, kan man se, at Jyske Banks indtægter fra mere klassiske dele af bankdriften såsom fra renter og fra gebyrer er faldet en smule sammenlignet med sidste år.

Til gengæld har banken hentet det tabte på kursreguleringer og nedskrivninger, der har været en gevinst og ikke som ofte en udgift.

Dermed er bankens basisindtægter vokset fra 1,9 milliarder kroner til under 2,1 milliarder kroner. Samtidig har banken holdt stigningerne i basisomkostninger på 13 millioner kroner.

Ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet kan Jyske Bank sagtens bruge de stabile tal til noget.

- De seneste kvartaler har det været sædvanen, at Jyske Bank har skuffet og leveret en egenkapitalforrentning væsentlig under konkurrenternes, skriver Per Hansen i en analyse til regnskabet.

- Det billede er vendt; mens konkurrenter som Danske Bank, Sydbank og Nordea har leveret meget skuffende regnskaber, holder Jyske Bank skansen.

Sydbanks resultat for 2018 skuffede, og banken måtte i løbet af året skrue ned for sine forventninger.

Aktierne falder

Aktiemarkederne har ikke taget optimistisk imod bankens regnskab. Her er bankens aktie onsdag morgen faldet over to procent i værdi efter omkring 20 minutters handel.

Ordførende direktør i Jyske Bank Anders Dam hæfter sig ved, at regnskabet kommer fem år efter, at Jyske Bank og BRFkredit blev lagt sammen.

I den forbindelse hæfter Anders Dam sig ved, at Jyske Bank før sammenlægningen havde 3774 heltidsansatte. Ved sammenlægningen voksede det til 4444.

I dag er antallet bragt ned til 3684 - altså mindre end før sammenlægningen.

0:47
30. oktober 2018: Jyske Bank med hovedsæde i Silkeborg kan se frem til at få kritik fra Finanstilsynet for sin indsats mod hvidvask.